Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • spinenie

    , Autor: Anettka

    dakujem za odpoved ano mali sme dvakrat pohl styk neprerusovany :) a preto sa pytam lebo test neukal este nič a menzes nikde len hnede spinenie

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Hematon

    , Autor: Veronika26

    Dobrý deň bola som u doktora nešpinila som par dni iba taky vytok som mala taky priesvitno-žltý..doktor mi napísal do spravy :" hematón pod plod. vajcom je v regresii..znamená regresia ústup?
    A chcela by som sa spýtať ako som spomínala špinenie som nemala par dni ani tmavú-hnedú krv ..a dnes sa kúsok objavila ..samozrejme som.kus viac pochopila aj viac porobila samozrejme a pomalom a kľudnom režime...môže byť ze sa hematom zase začal vyplavovat alebo vstrebávať po par dňoch?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, hematóm v regresii znamená, že sa zmenšuje, teda vstrebáva. Do 16. týždňa tehotenstva sa špinenie môže vyskytovať. Nemusí sa však objavovať každý deň. Je to individuálne. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Placenta praevia marginalis

    , Autor: Johnya

    Dobrý deň, chcela by som sa poradiť už mesiac som hospitalizovaná v nemocnici pre nízko uloženú placentu (praevia marginalis) pre krvacanie. Podávajú mi liečbu (dicynone,trenolk), ktorá zaberie, no akonáhle mi ju začnú postupne vysádzať vždy sa spustí silne krvacanie. Dnes po mesiaci je krvacanie cely deň akonáhle sa postavím a idem na WC (vychádzajú dosť veľké zrazeniny, ale aj čerstvá krv) a nejako to nechce ustúpiť. Cely mesiac len ležím, hýbem sa minimálne aj napriek tomu, že mi kazali pohybovať sa normalne. Momentálne som 30+2 prosím vás čo by ste urobili inak alebo čo robiť inak, aby sa to zastavilo. Nemám problém odležať si do konca tehotenstva, ale to krvacanie má veľmi trápi. Beriem železo pre nízky hemoglobín

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bohužiaľ, pri tejto diagnóze je špinenie, či slabé krvácanie pomerne časté. Liečba proti krvácaniu a substitúcia železa je základnou štandardnou a prakticky mnohokrát jedinou liečbou. Samozrejme, ak nie sú pridružené aj iné ťažkosti, infekcia, prípadne sa nezaháji kortikoidná príprava pľúcnej zrelosti plodu. Kľudový režim je určite vhodný, nie vždy však účinný. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, nálezy, výsledky vyšetrení a ďalšie okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam postupovať podľa odporúčaní lekárov zdravotníckeho zariadenia kde ste hospitalizovaná, ktorí poznajú všetky výsledky vyšetrení, nálezy aj okolnosti a najobjektívnejšie sa Vám vedia vyjadriť.

  • Špinenie

    , Autor: DOM.ka

    Dobrý deň pán doktor. Som momentálne v 20 tt. Dnes sa mi na toalete objavila na papieri ružovkastá krv, nebolo jej síce veľa. Pri poslednej kontrole bolo všetko v poriadku. Ďalšiu kontrolu mam až budúci týždeň. Chcem sa opýtať či sa niečo také stáva bežne alebo je potrebne navštíviť lekára. Žiadne iné komplikácie nemám okrem bolesti krížov. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám nález, ani žiadne výsledky vyšetrení, či USG nález, informácie, či všetky okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Žltý výtok

    , Autor: Abc

    Dobrý deň, som v 13tt a posledný týždeň mam stále mokro na gackoch a sem tam aj taky žltý výtok. Nemám ani pálenie, ani zápal, ani svrbenie. Je to ok? Možno skoro na tauto otázku, ale...Nemôže to byť plodová voda?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nejedná sa o plodovú vodu. V tehotenstve je výtok normálny. Nie každý výtok je patologický. Do 16. týždňa tehotenstva sa môže vyskytovať aj špinenie, najčastejšie ružovým, či hnedým výtokom, ktorý ak sa zmieša s bielou prirodzenou flórou pošvy, môže vzniknúť aj žltý fluór, ktorý môže mierne vytekať a pozorujete ho na spodnom prádle. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Mdloba

    , Autor: Katka83

    Dobry den pan doktor, chcem sa vas opytat na nazor. Som 25tt , dnes mi prislo nevolno akoby na zvracanie prirovnanie k mdlobe pot,pocit na zvracanie , nic som nevidela iba ciernotu , a nahle krce v podbrusku. Nedokazala som ani chodit padala som z noh. Vyniesli ma na vzduch , vypila som vodu a zacalo mi byt lepsie aj krce v podbrusku prestali. Kontrolovala som , ziadne krvacanie ani spinenie nemam. Vytok mam biely ako cele tehotenstvo mam. Pred dvomi rokmi som mala abrupciu placenty v 28tt , mam obavy ci to niesu priznaky naspat. Poradnu mam o tyzden.
    Dakujem vam velmi pekne za radu. K.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin kolapsu mohlo byť viacero. Mohlo sa jednať o hypoxiu, teda nedostatok vzduchu, prípadne aj o hypoglykémiu, teda nedostatok cukru v krvi. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Samozrejme, v prípade ťažkostí, ako aj nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa aj skôr.