Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Špinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor. Som momentálne v 20 tt. Dnes sa mi na toalete objavila na papieri ružovkastá krv, nebolo jej síce veľa. Pri poslednej kontrole bolo všetko v poriadku. Ďalšiu kontrolu mam až budúci týždeň. Chcem sa opýtať či sa niečo také stáva bežne alebo je potrebne navštíviť lekára. Žiadne iné komplikácie nemám okrem bolesti krížov. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám nález, ani žiadne výsledky vyšetrení, či USG nález, informácie, či všetky okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Krvacanie a spinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Som v 16tt+6 a tento týždeň som zakrvacala jasnou krvou, následne už tretí deň spinim hnedým spinenim. Spinenie som mala viac menej cely prvý trimester.
    Bola som na kontrole a na ultrazvuku je stále všetko v poriadku. Momentálne len užívam magnezium a tehotenské vitamíny.
    Je prosím tento stav normálny? Resp. je niečo co by som mohla užívať z lekárne volne dostupné na zmiernenie toho spinenia? Lekar mi nepredpisal žiadne tabletky.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete si kúpiť Ascorutin a užívať ho v dávke 3x1 tabletka denne. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť, nakoľko nepoznám nález, ani výsledky vyšetrení, ani všetky informácie a okolnosti. Odsledujte si to. V prípade pretrvávania ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie v začiatku tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či je okej keď dnes ráno som objavila na toaletnom papieri krv a tak som trocha špinila hnedasty výtok …. Ráno sa to objavilo a poobede bolo všetko fuč …. Zajtra začínam 4 týždeň, spinenie bolo sprevádzané bolesťami podbruskom, pichanim v boku …

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva, najčastejšie hnedým, ružovým, či krvavým výtokom, najmä po utretí po toalete, je veľmi časté. Najčastejšie sa jedná o tzv. implantačné špinenie, kedy dochádza k tvorbe cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Rovnako tak môžu byť pridružené mierne bolesti v podbrušku. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní alebo zhoršení ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa. Užívať môžete Ascorutin v dávke 3x1 tabletka denne na podporu pevnosti ciev.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobre den Chiel sa spitat ci to je v poriadku. Ms som mala 11/7/2024 potom som ju mala mat 10/8 a nedostavila sa az 24/8 som zacala spinit do dnes mala som odber krvy 30/8 a potvrdilo sa tehotenstvo a aj tehu test bol pozityvny mala som boleet prsnikov asi tak 3dni od potvrdenia a teraz uz nic ani brucho nemam nafuknute. Spinim hnedov farbou aj aj hlien tam je a obcas aj krv viete my povedat cim to je 6/9 mam ist gynaecologovy dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva, najčastejšie hnedým, ružovým výtokom je najčastejšie spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom (budúcou placentou). Je to pomerne časté. Užívať môžete Ascorutin v dávke 3x1 tabletka denne. Odsledujte si to. Ak sa stav nezhorší, stačí návšteva gynekológa podľa objednania. Pri zmene alebo zhoršení zdravotného stavu navštívte Vášho obvodného gynekológa aj skôr.

  • Tehotenstvo alebo menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať pred 10 a 12 dňami sme pohlavný styk po12 dňoch dnes zistili tehotenský test negatívny, včera som mala špinenie slabulinké a dnes ráno som dostala krvácanie silne kŕče pravej i ľavej a malo by byt zajtra byt menstruacia. Môžem byt tehotná alebo je to menstruacia. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenie a bolestí môže byť viacero. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo samozrejme vylúčiť nedá. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Krv ukáže tehotenstvo najskôr na 14. až 16. deň od oplodnenia, takže aj keby ste boli tehotná, tehotenské testy ešte budú negatívne. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Opäť krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, vo štvrtok som bola hospitalizovaná pre špinenie v 11 TT, včera ma prepustili, štvrtok večer som už prestala spinit, včera mi aj robili ultrazvuk, plod úplne v poriadku... A dnes ráno, jak som šla na WC opäť na papieri som mala krv jasnú červenú, nie silnú ale mám. Prosím Vás čo to môže byť, keďže bolo včera všetko v poriadku..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, do 16. týždňa tehotenstva sa špinenie, najmä hnedým, ružovým, či krvavým výtokom, najčastejšie po utretí, môže vyskytovať. Je to pomerne časté. Nemusí k tomu dochádzať denne. Niektoré ženy špinia občas, niektoré častejšie a niektoré vôbec. Je to individuálne u každej ženy. Najčastejšie je to spôsobené tzv. implantačným špinením, kedy dochádza k tvorbe cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom (budúcou placentou). Je lepšie, keď sa krv vypudí z maternice do pošvy, ako by sa mala v maternici hromadiť vo forme hematómu. Užívať môžete Ascorutin v dávke 3x1 tabletka denne. Odsledujte si to.