Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Mdloba

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor, chcem sa vas opytat na nazor. Som 25tt , dnes mi prislo nevolno akoby na zvracanie prirovnanie k mdlobe pot,pocit na zvracanie , nic som nevidela iba ciernotu , a nahle krce v podbrusku. Nedokazala som ani chodit padala som z noh. Vyniesli ma na vzduch , vypila som vodu a zacalo mi byt lepsie aj krce v podbrusku prestali. Kontrolovala som , ziadne krvacanie ani spinenie nemam. Vytok mam biely ako cele tehotenstvo mam. Pred dvomi rokmi som mala abrupciu placenty v 28tt , mam obavy ci to niesu priznaky naspat. Poradnu mam o tyzden.
    Dakujem vam velmi pekne za radu. K.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin kolapsu mohlo byť viacero. Mohlo sa jednať o hypoxiu, teda nedostatok vzduchu, prípadne aj o hypoglykémiu, teda nedostatok cukru v krvi. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Samozrejme, v prípade ťažkostí, ako aj nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa aj skôr.

Podobné otázky

  • Medocriptine

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor, chcem sa opytat ci je to priznak niecoho zleho. Treti tyzdnen uzivam Medocriptine na zastavenie laktacie. Tie posledne davky co mi ostali mi je nejako nevolno z nich , navaly horuciav, mdloba. Uzivam rano a vecer . Laktaciu neviem ci mam zastavenu pretoze mi lekarka povedala, ze nemam ani stlacat prsniky ani odsavat nic. Prve dni som mala studene obklady a aj som sa stlacala latkou. teraz uz nato nie je cas. Urobila som chybu a je nieco zle? Nemam ani hrcky nic.
    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nedá sa takto povedať, že by ste urobili chybu. Ak už užívate Medocriptine tretí týždeň, laktácia by už mala byť zastavená. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, prípadne, ak ste ešte šestonedieľka, zdravotnícke zariadenie, kde ste rodili.

  • Mdloba

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer prajem, pan doktor
    Chcem sa opytat ci by som mala zajs za lekarkou ..
    Dnes sa mi to stalo prvy krat som v 17tt. Bolo mi nevolno no nezvracala som , dostala som silnu slabost a zavrat. Hodilo ma do kolien a z kolien na chrbat neviem co sa dialo somnou mala som pocit ze na par sekund mi vypol mozog. Ked som si uvedomila,ze som na toalete a lezim som sa dvihla cela som bola spotena , citila som slabost cely den ale uz sa to nezopakovalo. Neviem ci som sa udrela alebo nie kedze ma krize boleli aj predtym. Brucho ma neboli ani nespinim. Je to moje druhe tehotenstvo, prve skoncilo (2022) v 28tt akutnou sc rozpad placenty. Dieta neprezilo. Prosim , je lepsie zajs za lekarkou alebo je lepsie si volat zachranu sluzbu v takejto situacii. Nechcem riskovat ako pri prvom , ale nechcem ani panikarit pri “beznych” situaciach ktore niesu naliehave. Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, strata vedomia, či kolapsový stav je dôvod na privolanie záchrannej služby. Takto sa Vám však neviem vyjadriť k Vášmu momentálnemu zdravotnému stavu, ani k možným príčinám vzniku straty vedomia. Odporúčam tiež navštíviť gynekológa, ktorý skontroluje tehotenstvo.