Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,715 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti v podbrusku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    som v 14+2tt a dnes od obeda mam bolesti v podbrusku. Bolesti som mala uz skor, ale skor take obcasne, ktore stale presli po niekolkych minutach, max po hodinke, no teraz to je od jednej raz intenzivnejsie raz menej, nepomaha klud. Bolesti su v podbrusku v strede, skor pichlave, krce nemam, citim taky diskomfort pri zmenach polohy, pri chodzi, sadani na toaletu a vstavani…poradnu mam o 3 dni. Ine tazkosti nemam. Moze to byt napriklad plnymi crevami? zacalo mi to bezprostrednej po obede. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať iba o pocity z naťahovania a napínania väzov závesného aparátu maternice, keďže sa maternica zväčšuje každým dňom. Skúsiť môžete užívať magnézium, zo začiatku v dávke 3x1 tabletka denne. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností kontaktuje Vášho obvodného gynekológa aj skôr.

Podobné otázky

  • Bolesti v podbrušku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    rada by som sa opýtala ohľadom bolesti v podbrušku v 12.týždni tehotenstva. Bolesti ma trápia už od začiatku tehotenstva. Posledný týždeň je viac bolestivý. Užívam magnezium. Bola som aj v nemocnici na sone, kde mi povedali, že je všetko v poriadku. Z čoho môžem mať silnejšie bolesti v pobrušku? Bolesti mám hlavne počas chôdze. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pichavé alebo tlakové bolesti, najmä po stranách podbruška alebo v pošve často súvisia s naťahovaním väzov závesného aparátu maternice pri zväčšujúcej sa maternici. Ak boli výsledky všetkých vyšetrení, ako aj USG v poriadku, nevidím dôvod na obavy. Odsledujte si to.

  • Bolesti

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, som momentálne od zajtra v 7 týždni tehotenstva. Keď som bola prvý krát v 6 týždni na kontrole bolo všetko okej, videli sme už aj ako bije srdiečko. Beriem magnerot na bolesti. Moja otázka znie je okej keď stále pociťujem miere bolesti v podbrušku a v oblasti slabín v ľavom alebo pravom vaječníku. Pripadne také pichnutie alebo mám pocit rezanie. Je to pohode aj keď bolo zatiaľ všetko okej na poslednej kontrole. ??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa u Vás môže jednať o cítenie naťahovania väzov závesného aparátu maternice pri zväčšovaní sa maternice vplyvom jej rastu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie v začiatku tehotenstva

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať či je okej keď dnes ráno som objavila na toaletnom papieri krv a tak som trocha špinila hnedasty výtok …. Ráno sa to objavilo a poobede bolo všetko fuč …. Zajtra začínam 4 týždeň, spinenie bolo sprevádzané bolesťami podbruskom, pichanim v boku …

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva, najčastejšie hnedým, ružovým, či krvavým výtokom, najmä po utretí po toalete, je veľmi časté. Najčastejšie sa jedná o tzv. implantačné špinenie, kedy dochádza k tvorbe cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Rovnako tak môžu byť pridružené mierne bolesti v podbrušku. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní alebo zhoršení ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa. Užívať môžete Ascorutin v dávke 3x1 tabletka denne na podporu pevnosti ciev.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravím som v 10tt a vyfajcim za deň aj 8 cigarety potom má boli pri bokoch ako keby tlači je to normálne ?nechcem fajčiť ale neviem odstupovať ešte viac mi chuti alo dakedy

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, fajčenie v tehotenstve nie je úplne ideálne. Je to rizikový faktor. Na tehotenstvo má viacero negatívnych účinkov. Spomínané bolesti v podbrušku sa po fajčení môžu vyskytovať, nakoľko fajčenie má vplyv na cievy.

  • Prestala som mať nevoľnosti

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, som v 11tt a už som dva krát potratila, tak sa teraz bojím asi všetkého... Chcem sa opýtať, stále mi bolo zle a mala som stále bolesti v podbrušku. Síce je to len od včera ale mam strach, včera už neboli žiadne nevoľnosti ani únava a ani bolesť pod bruškom necítim... Bojím sa či je všetko v poriadku, keďže už necítim tie nevoľnosti... Či to náhodou nie je zamlcany potrat... Alebo je to normálne.. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenské nevoľnosti väčšinou netrvajú celé tehotenstvo, väčšinou tak do 12. týždňa tehotenstva, niekedy aj počas II. trimestra. Je to individuálne u každej ženy. Ustátie nevoľností nemusí znamenať nič zlé. Ak však už u Vás došlo dvakrát za sebou a nemáte ešte deti, vhodné je u Vás realizovať minimálne hematologické a endokrinologické vyšetrenie. Pri nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.