Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,029 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • potrebovala by som poradit

    , Autor: odbornik6

    No iba som sa utrela papierom, nemanipulovala som vôbec v okoli mojich genitali takze by som nemala byt tehotna ze?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Domnievam sa, že by ste nemala byť tehotná
    Ak si chcte byť istá, urobte si po určitej dobe teh.test
    S pozdravom

Podobné otázky

  • extrakcia zubu

    , Autor: Dušana_1

    Dobrý deň, pán doktor, potrebovala by som poradiť, chcela by som počuť názor viacerých. Bola som na kontrole u stomatochirurga, lebo posledný týždeň mám citlivejšiu osmičku. Vidím, že sa mi tlačí, bolí ma mierne z toho časť okolo sánky, ale inak nič neznesiteľné, len pociťujem to tlačenie a je to citlivejšie pri umývaní zubov, keď cez to prejdem kefkou, ale že pre istotu idem na kontrolu. Zubár povedal, že mám zatiaľ zápal okolo korunky a trošku hnisu mi tam vyteká keňď zatlačí na to ďasno, zatiaľ mi to lokálne len vypláchol a odporučil mi extrakciu. Len ja neviem či v tehotenstve môžem. som momentálne na konci prvého trimestra 11tt. Prípadne, možno mi chcel dať aj antibiotiká. Ale tá extrakcia je vôbec možná ? a s anestéziou ? prípadne aspoň antibiotiká ? Zápal nemôže byť silný, lebo výrazné bolesti nepociťujem, normálne jem, ale nechcem buď extrakciou, antibiotikami alebo zápalom samozrejme ohroziť bábätko. Čo odporúčate pacientkam vy v takýchto prípadoch ? ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, k nálezu a stavu a nutnosti vytiahnutia zuba sa musí vyjadriť stomatológ, ktorý to vie posúdiť, či je to nevyhnutné realizovať ihneď, prípadne to znesie odklad. Užívanie antibiotík v tehotenstve, aj v prvom trimestri, je možné, záleží však od typu antibiotík. Samozrejme treba myslieť aj na infekciu, ktorá môže byť skrytá a spôsobiť reakciu organizmu, čo by tiež mohlo mať vplyv na tehotenstvo. Postupujte podľa odporúčaní stomatológa.

  • Anembryomola

    , Autor: Moni5332


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Bolesť triesla v 25.týždni

    , Autor: Rakso

    Dobrý deň, potrebovala by som poradiť. Už tri týždňe pociťujem ostrú rezavú až bodavú bolesť v triesle. Teda je to skôr až oblasť vnútorného stehna, ale iba na pravej strane. Je to len pri istých činnostiach, napríklad keď sa obúvam, pri chôdzi, keď sa prevaľujem počas spánku a podobne. Keď urobím nohou ten "správny" pohyb. Najskôr som si myslela, že to bude natiahnuté, predsalen vonku sa šmýka a niekedy sa teda dobre natiahnem a veľmi mi to pripomína natiahnutú šľachu. Na pohľad žiadne zmeny, modriny ani opuch. Iné problémy nemám. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v tehotenstve sa maternica každým dňom zväčšuje, čím dochádza aj k naťahovaniu väzov závesného aparátu maternice, čo môže žena vnímať aj ako svalovku. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne odošle na ortopedické vyšetrenie.

  • Tehotenský test

    , Autor: Natalybaki.

    Dobrý deň, potrebovala by som poradiť. Už par dni mi je skoro celé dni zle od žalúdka, som viac unavená. Menštruáciu mám dostať presne za týždeň. Chcela som sa len poradiť, či robiť tehotenský test už teraz ? Že či by na ňom už bolo niečo vidiet, alebo počkať či príde menštruacia.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • Tehotenský test

    , Autor: Natalybaki.

    Dobrý deň, potrebovala by som poradiť. Robila som si tri tehotenské testy. Jeden digitálny mi vyšiel pozitívny a dva take klasické papierikové mi vyšli negatívne. Myslite že si mám ešte spraviť ďalšie ? Neviem teraz či sa mám objednať k lekárovi, alebo nerobiť paniku. :D
    Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.