Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť triesla v 25.týždni

    , Autor: Rakso

    Dobrý deň, potrebovala by som poradiť. Už tri týždňe pociťujem ostrú rezavú až bodavú bolesť v triesle. Teda je to skôr až oblasť vnútorného stehna, ale iba na pravej strane. Je to len pri istých činnostiach, napríklad keď sa obúvam, pri chôdzi, keď sa prevaľujem počas spánku a podobne. Keď urobím nohou ten "správny" pohyb. Najskôr som si myslela, že to bude natiahnuté, predsalen vonku sa šmýka a niekedy sa teda dobre natiahnem a veľmi mi to pripomína natiahnutú šľachu. Na pohľad žiadne zmeny, modriny ani opuch. Iné problémy nemám. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v tehotenstve sa maternica každým dňom zväčšuje, čím dochádza aj k naťahovaniu väzov závesného aparátu maternice, čo môže žena vnímať aj ako svalovku. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne odošle na ortopedické vyšetrenie.