Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • tehotenstvo?

    , Autor: malvina28

    Dobry den.chcela by som sa opytat ze robila som si 2tehotenske testy a obidva ukazali ze su pozitivne.isla som ku svojmu gynekologovi na ultrazvuku nebolo nic vidiet,brali mi krv stredu bolo hcg 168 a piatok 188.co to znamena???poslednu menstruaciu som dostala 14.06.2013

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    zatiaľ je priskoro na to aby pán doktor či ja sme zaujali akýkoľvek jednoznačný postoj
    Za dva dni by sa hodnota hCG mala zdvojnásobiť. Prichádza do úvahy veľmi včasná fáza gravidity - preto nie je na ultrazvuku nič vidno (udáva sa, že až pri hodnote hCG 1000 musí byť videľná gravidita vnútri maternice, respektíve v čase 4 - 5 týždňa gravidity!!! ). Zatiaľ o nič nejde, no hodnota hCG by mala stúpať, ak stúpať nebude a naopak bude klesať ide o včasný potrat, ak bude stúpať plíživo teda bez dostatočného pregresu nedá sa vylúčiť riziko mimomaternicového tehotenstva. Zatiaľ je však priskoro na akékoľvek závery, až v čase vynechania menštruácie je možné zaujať stanovisko.

Podobné otázky

  • Mravcenie

    , Autor: Abc

    Dobrý deň, od začiatku tehotenstva pociťujem hlavne večer mravcenie v boku. Rano keď sa zobudím, si niekedy necitim ľavé stehno. Môže to ma nejaký vplyv na tehotenstvo? Som v 20tt

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, osobne si myslím, že sa jedná o problém chrbtice, kde niečo tlačí na nerv, ktorý zabezpečuje citlivosť vonkajšieho stehna. Na tehotenstvo to nemá žiadny vplyv. Vhodné je skonzultovať neurológa. Ja sa Vám k tomu neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Tehotenstvo 8tt

    , Autor: Lucia. K.

    Dobrý deň

    Toto je moje druhé tehotenstvo. Momentálne som v 8tt, avšak absolútne nerozumiem príznakom. To že mám problém so spánkom, nechutenstvo a bolesti pŕs to nie je nič nové. Ale mám príšerne nafúknutý a boľavý žalúdok, plynatiem a som každú chvíľu na toalete. Okrem toho v 6tt lekár ešte nepočul odozvy plodu a podbruško si zo všetkého cítim najmenej. Akoby ma vôbec nebolelo.
    Naozaj sa veľmi sledujem alebo to nebude úspešné tehotenstvo?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je ťažké sa takto bližšie objektívne vyjadriť. Nemusí sa jednať o neprosperujúce tehotenstvo, bez USG vyšetrenia sa Vám však takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení stanoví ďalší postup.

  • Tehotenstvo?

    , Autor: Viks

    Dobry deň prajem. Je to trocha trápna otázka. Je možné že aj keď mam s manželom styk a nikdy sa nespraví do mňa že som tehotná? Menzes mi mešká vyše mesiaca plodne neplodné dní som si teraz veľmi nesledovala. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prerušovaný pohlavný styk, či pohlavný styk s ejakuláciou mimo pošvy nie je antikoncepcia! Takže áno, za týchto okolností sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Skúste si realizovať tehotenský test, prípadne pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Je možné ťehotenstvo?

    , Autor: JanaI2

    Dobrý deň,
    priateľ sa mi urobil na brucho, avšak trochu ejakulátu sa dostalo aj na ohanbie, neviem či niečo stieklo aj k pošve.. Hneď som sa išla osprchovať. Je možné, že by smermia takto prežila, dostala sa k vajickovodu a došlo by k počatiu?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste nepraktizovali nechránený pohlavný styk, za daných okoloností tehotná nebudete.

  • Hodnota HCG

    , Autor: katarinaa

    Dobrý deň. rada by som sa opýtala ohľadom mojich hodnô hcg z krvi. Mám za sebou 3 odbery: 1. odber - 19.3. - 9,14 potom 2. odber - 26.3. - 104,9 a dnes 3. odber 3.4. - 409. Medzi 1. a 2. odberom hcg pekne narástlo. Ale medzi 2. a 3. odberom mi ten rozdiel príde naozaj malý.. Myslíte že je tam šanca na prosperujúce tehotenstvo? Na sone 27.3. videla doktorka v maternici dutinku. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, jedná sa o extrémne skorí záchyt tehotenstva. Dynamika beta HCG je v poriadku. Ak sa jedná o chcené tehotenstvo a nemáte žiadne ťažkosti, je vhodná kontrola o 10 - 14 dní. Nevidel som však nález, preto sa Vám takto neviem bližšie objektíve vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.