Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,989 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotenstvo?

    , Autor: Viks

    Dobry deň prajem. Je to trocha trápna otázka. Je možné že aj keď mam s manželom styk a nikdy sa nespraví do mňa že som tehotná? Menzes mi mešká vyše mesiaca plodne neplodné dní som si teraz veľmi nesledovala. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prerušovaný pohlavný styk, či pohlavný styk s ejakuláciou mimo pošvy nie je antikoncepcia! Takže áno, za týchto okolností sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Skúste si realizovať tehotenský test, prípadne pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Mravcenie

    , Autor: Abc

    Dobrý deň, od začiatku tehotenstva pociťujem hlavne večer mravcenie v boku. Rano keď sa zobudím, si niekedy necitim ľavé stehno. Môže to ma nejaký vplyv na tehotenstvo? Som v 20tt

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, osobne si myslím, že sa jedná o problém chrbtice, kde niečo tlačí na nerv, ktorý zabezpečuje citlivosť vonkajšieho stehna. Na tehotenstvo to nemá žiadny vplyv. Vhodné je skonzultovať neurológa. Ja sa Vám k tomu neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Tehotenstvo 8tt

    , Autor: Lucia. K.

    Dobrý deň

    Toto je moje druhé tehotenstvo. Momentálne som v 8tt, avšak absolútne nerozumiem príznakom. To že mám problém so spánkom, nechutenstvo a bolesti pŕs to nie je nič nové. Ale mám príšerne nafúknutý a boľavý žalúdok, plynatiem a som každú chvíľu na toalete. Okrem toho v 6tt lekár ešte nepočul odozvy plodu a podbruško si zo všetkého cítim najmenej. Akoby ma vôbec nebolelo.
    Naozaj sa veľmi sledujem alebo to nebude úspešné tehotenstvo?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je ťažké sa takto bližšie objektívne vyjadriť. Nemusí sa jednať o neprosperujúce tehotenstvo, bez USG vyšetrenia sa Vám však takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení stanoví ďalší postup.

  • Hodnota HCG

    , Autor: katarinaa

    Dobrý deň. rada by som sa opýtala ohľadom mojich hodnô hcg z krvi. Mám za sebou 3 odbery: 1. odber - 19.3. - 9,14 potom 2. odber - 26.3. - 104,9 a dnes 3. odber 3.4. - 409. Medzi 1. a 2. odberom hcg pekne narástlo. Ale medzi 2. a 3. odberom mi ten rozdiel príde naozaj malý.. Myslíte že je tam šanca na prosperujúce tehotenstvo? Na sone 27.3. videla doktorka v maternici dutinku. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, jedná sa o extrémne skorí záchyt tehotenstva. Dynamika beta HCG je v poriadku. Ak sa jedná o chcené tehotenstvo a nemáte žiadne ťažkosti, je vhodná kontrola o 10 - 14 dní. Nevidel som však nález, preto sa Vám takto neviem bližšie objektíve vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Kiahne

    , Autor: som

    Dobrý deň,

    som tehotná 27tt a dnes som bola cely deň v kontakte s dieťaťom, u ktorého sa večer potvrdilo, že má kiahne. V detstve som kiahne prekonala. Môžem sa ešte nejako nakaziť resp. môže to ohroziť moje tehotenstvo? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste v detstve prekonali kiahne, máte doživotnú imunitu, ktorou chránite aj Vaše dieťa. Nemusíte sa obávať. Na tehotenstvo to nebude mať žiadny vplyv.

  • Silne prelaknutie

    , Autor: eminky

    Dobry vecer, som v 12tt a dnes na prechadzke na mna vybehol asi od susedov vacsi pes, nikde v okoli nikto nebol, strasne som sa zlakla, kedze pes agresivne stekal a zacal okolo mna kruzit…ani neviem ako som dosla domov, v soku, az mi zacalo brniet v prstoch. Snazila som sa upokojit, uz som v pohode. Myslite, ze taketo situacie maju vplyv na tehotenstvo? Nechcem prehanat ani sa velmi sledovat, no po par neuspesnych tehotenstvach uz sa clovek boji … Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď Vás chápem, v tomto týždni tehotenstva je zárodok dobre chránený v maternici, takže to na neho nemalo vplyv. Ani jednorázové preľaknutie nespôsobí potrat. Nemusíte sa obávať. Odsledujte si to.