Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Aniball

    , Autor: Katlyna01

    Dobrý deň, začala som cvičiť so zdravotníckou pomôckou Aniball, pár dni sa mi podarilo cvičiť bez komplikácií. Po niekoľkých dňoch som po vytlačení balónika len s obvodom 18cm začala krvácať. Utekala som na urgent čo sa deje, keďže v krvi boli aj dve väčšie zrazeniny čerstvej krvi. Tam mi potvrdili moje tušenie,že som sa balonikom iba poranila pri vstupe. Odporúčanie bolo dva dni si dať prestávku s cvičením, aby sa ranky zahojili a môžem pokračovať. Prestávku som dodržala a začala znova cvičiť s tým,že už dva dni za sebou sa mi stalo,že len pri vstupe balonika pri úplnom vyfuknutí začnem krvácať. O chvíľu budem končiť 38tt. Napriek tomu sa chcem spýtať, či je možné pokračovať v cvičení aj napriek tomu, že stále po zavedení baloniku krvacam a či toto krvácanie nemôže ublížiť bábätku. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, krvácanie z poranení pošvy plodu neublíži, ale ak ste iba na obvode 18 cm, nemá zmysel ďalej navyšovať obvod, ale skúsiť znížiť obvod a bezpečne balónik vytlačiť. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Cvičenie s aniballom

    , Autor: Ellie1209

    Dobrý deň pan doktor,

    Aktuálne som v 37/3 tt.
    Krčok mám skrátený na 1,5 cm, polotuhý. Vonkajšia bránka je pre prst a vnútorná uzatvorená, vak blán zachovaný, hlavička už nalieha na panvový vchod.
    Denne od 36 tt pijem caje z alchemilky, malinika, lanových semienok, užívam pupalkovy olej a masírujem hrádzu.
    S aniballom som sa za 5 dni dostala zatiaľ na 29 cm.
    No na poradni mi bolo povedané, že by som mala prestať cvicit s aniballom, aby som si nevyvolala predčasný pôrod, no nebol mi vysvetlený dôvod.

    Chcela by som vedieť Váš názor.

    Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže ste už v 38. týždni tehotenstva, v prípade pôrodu by sa už nejednalo o predčasný pôrod. Na základe opisu nevidím dôvod, pre ktorý by ste nemohli s Aniballom cvičiť. Nález na pôrod zatiaľ nemáte.

  • Anibal

    , Autor: Alexandra1007

    Dobrý deň som v 34tt. V 15tt mi bol diagnostikovaný polyp na krčku. Chcela by som sa spýtať či môžem cvičiť s aniballom keď mám ten polyp viem že cvičiť by som mohla až o dva týždne len neviem či ten polyp nevadí. A ešte by som chcela vedieť či pokiaľ nebudú iné ťažkosti môžem rodiť normálne napriek polypu alebo bude nutná sekcia? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, s Aniballom môžete cvičiť po ukončenom 36. týždni tehotenstva. Nepoznám však nález, môže sa jednať o deciduálny polyp, ktorý sa odlúči pri porode. Nevidím dôvod, prečo by ste nemali rodiť spontánne. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní lekárov zdravotníckeho zariadenia, kde plánujete rodiť, kde by ste sa mali hlásiť po ukončenom 36. týždni tehotenstva.

  • Anniball

    , Autor: Vikit

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa opýtať, či môžem používať anniball a malinik, keď ma dnes prepustili z nemocnice, lebo mám ukončený 36 tt. v nemocnici som bola hospitalizovaná od 32+5 kvôli pokročilému nálezu (otvorená na 3cm) a riziku predčasného pôrodu. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po ukončenom 36. týždni tehotenstva sa už v prípade rozbehnutia pôrodu nebude jednať o predčasný pôrod. Aniball môžete používať. Samozrejme, pri vytláčaní balónika môže dôjsť napríklad k prasknutiu plodových obalov a odtoku plodovej vody, na čo by ste mali byť upozornená.

  • Používanie Aniball

    , Autor: Kinya

    Dobrý deň, som v 37. týždni tehotenstva a týždeň používam balónik Aniball. Včera mi lekárka na prehliadke povedala, že som otvorená na 2 CM a pravdepodobne budem rodiť pred termínom. Možem s používaním Aniballu pokračovať? Začala som pociťovať tlak v podbrušku pri chodení. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po ukončenom 36. týždni tehotenstva môžete s Aniballom pokojne cvičiť. Nie je podstatné len to, či ste otvorená pre prst alebo dva, ale aké dlhé je hrdlo, akú má konzistenciu, kde je lokalizované a samozrejme, či ste prvo alebo viacrodička.

  • Cvicenie s aniballom

    , Autor: purpurka

    Dobry den, som v 35+4 tt, hrdlo 2 cm, vonk. branka pre prst v celom rozsahu, VB hmatny, PV stoji, hlavicka plodu volne nalieha. Je to druhe dieta, pri prvom som bola na 1 cm otvorena 3 tyzdne pred porodom. Chcem sa spytat, ci v takomto pripade mozem cvicit s aniballom. Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vo všeobecnosti sa s Aniballom odporúča začať cvičiť až po ukončení 36. týždňa tehotenstva.