Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • ovulacne testy

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pani doktorka s manzelom sa pokusame o babo robila som si ovulacne testy od 11dc menzes mam od 28 do 31 dni minuli mesiac vsak zahaproval a prisiel az na 39dc no to bolo asi tym ze som bola chora a mala som vysoke horucky .mam 24rokou manzel ma 28 obaja berieme kyselinu oistovu uz 3mesiace a vitamin e ja 100mg 3krat denne a manzel 200mg raz denne. na 17dc mi ukazal test dva ciarky no jedna bola slabsia a na 20dc to iste inak dnes mam 21dc a na teste bola iba jedna ciarka .robila som si ich vsdy o 10:30 doobedu a predtym som dva hodiny nepila .chcem sa spytat ci som mala ted aoculaciu kedze te ciarka bola slabsia nebol to duh bolo ju normlane vidiet len bola slabsia ako kontrolka .a ci tieto vitaminy mozu ovplivnit vysledok .s manzelom sme maly uz 13 nechranenych pohlavnych stykou .viem ze ovulujem lebo minuly meiac som bola u doktorky na 26dc a to vravela ze ovulacia prebehla z laveho vajecnika .len som chcela vediet kedy asi presne no tie testy ma len zmiatly .mame uz jedneho trojrocneho synceka .dkaujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    vitamíny ktoré užívate určite neovplyvnia výsledok ovulačnéh testu, no bohužial s ovulačnými testami nemám dobré skúsenosti, veľmi často sú nepresné a nedá sa na nich spoľahnúť. Bohužial úplne presne vám to povie len ultrazvukové vyšetrenie a odber krvi na hormóny.

Podobné otázky

  • Ovulacny test

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Prosím robila som si ovulacny test vyšli mi 2 paličky včera aj dnes. Síce nie obe také tmavé ale aj tam. Je ovulacny test platny? Ak je žena tehotná nemôže ovulovat však? Neukázal by mi ovulacny test čiarky. Minulý mesiac som ovuláciu cítila bolelo ma brucho teraz necítim nič ale aj apka mi ukazuje ze je dnes ovulacny deň. Menzes mi začal 29. Augusta. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, ak je žena tehotná, ovulácia je zastavená a blokovaná. Osobne ovulačné testy veľmi nepreferujem. Ovulačný test môže byť aj falošne pozitívny, napríklad v prípade tehotenstva. Ak sa snažíte otehotnieť, najvhodnejšie je vyčkať menštruáciu a ak sa tá nedostaví, najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie si realizujte tehotenský test. Odsledujte si to. Samozrejme, môžete pokračovať v pravidelnom nechránenom pohlavnom styku, aspoň 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie.

  • Ovulačny test

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry deň.
    Chcem sa opytať robila som si par dni po ms ovulačne testy , vyšli pozitivne . Za par dni boli negativne žiadna druha čiarka na teste . skusila som testovať aj teraz 4 dni do ms a zas testy ukazuju 2 čiarky ale testovacia je bledšia. Čo to može byť? Ďakujem .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, osobne ovulačné testy nemám rád, pretože sú vo veľkej miere nespoľahlivé. Nepoznám však dôvod, pre ktorý je u Vás potrebné realizovať ovulačné testy. Ak sa snažíte otehotnieť, praktizujte nechránený pohlavný styk 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie. Ak otehotnieť naopak nechcete, používajte niektorú z foriem antikoncepcie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Ovulacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Začiatkom mesiaca som dostala menštruáciu, po jej skončení som sa začala testovať ovulačnými testami, ktoré stále vykazujú negativny výsledok. Medzitým som mala aj také 2 dňové slabšie špinenie, akokeby ovulačné, tak sa pýtam, či ovulacia mohla prebehnúť aj keď testy sú negatívne. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, osobne ovulačné testy nemám v obľube. Nie sú presné a skôr len pacientku zneistia alebo dopletú. Ak sa snažíte otehotnieť, praktizujte nechránený pohlavný styk 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie, nie iba počas vypočítaných "plodných dní".

  • Menštruácia mešká

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať môžem byť tehotná ak poslednú menštruáciu som mala ešte 20.11,cyklus mám 34 dňový ......ovulácia mi mala prebehnúť okolo 10.12 ale robila som si ovuláčne testy a ovuláciu som mala posunutú o týždeň v ako týždni by som mala byť ak by som bola tehotná ? Robila som si aj tehotenské testy avšak druhá čiarka na teste bola bledsej farby .(tzv "duch")v taktom to čase meškania by som mala mať pravdepodobne úplne viditeľné dve čiarky na teste ?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaný "duch" môže byť pozitívny tehotenský test. Navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe USG vyšetrenia, prípadne odberu krvi na beta HCG jednoznačne potvrdí alebo vylúči tehotenstvo a určí ďalší postup.

  • Pcos?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, včera som Vám písala otázku ohľadne toho, že sa mi po schudnuti stratili príznaky pcos. Je iste, že keď nabehla pravidelná menstruacia, tak je aj ovulacia? Tento mesiac som robila ovulacne testy prvýkrát, no ani raz mi test nevyšiel pozitívne (teda testujuca čiarka silnejšia). Manžel bol na vyšetrení - výsledky nie sú vraj ideálne, ale stále úplne v norme a nie je teda potrebná žiadna liečba z jeho strany. Na internete som sa snažila dopátrať k viacerým informáciám ohľadne nepriechodnosti vajickovodov - všade sa ale píše, že sú následkom zápalov, taktiež, že to skôr hrozí ženám, ktoré mali viacerych partnerov (asi somarina). Neviem však o tom, aby som prekonala nejaké zápaly a partnera som mala len jedného. Všeobecne som okrem pcos nikdy nemala zdravotné komplikácie vramci týchto veci. Hrozí aj tak, že vajcovody môžu byt nepriechodné?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, aj napriek všetkému sa takto jednoznačne vylúčiť priechodnosť vajíčkovodov nedá. Môžete mať aj endometriózu, ako aj zrasty a pritom nemusíte alebo nemuseli ste mať žiadne subjektívne ťažkosti ani vedomosť o zápale.