Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruácia mešká

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať môžem byť tehotná ak poslednú menštruáciu som mala ešte 20.11,cyklus mám 34 dňový ......ovulácia mi mala prebehnúť okolo 10.12 ale robila som si ovuláčne testy a ovuláciu som mala posunutú o týždeň v ako týždni by som mala byť ak by som bola tehotná ? Robila som si aj tehotenské testy avšak druhá čiarka na teste bola bledsej farby .(tzv "duch")v taktom to čase meškania by som mala mať pravdepodobne úplne viditeľné dve čiarky na teste ?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaný "duch" môže byť pozitívny tehotenský test. Navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe USG vyšetrenia, prípadne odberu krvi na beta HCG jednoznačne potvrdí alebo vylúči tehotenstvo a určí ďalší postup.

Podobné otázky

  • Môžem byť tehotná

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa vás spýtať či môžem byť tehotná. Dňa 20.7 som mala posledný deň menštruáciu a taktiež aj nechránený pohlavný styk. Viem že do mňa neejakuloval iba mal na ňom predejakulacnu tekutinu. Bol vo mne tak 3 minúty a nebol ani hlboko. Do 13 hodín som vzala escapelle. Do 5 dní som malá hnedý výtok. Teraz mi menštruácia mešká 8 dní ale mám taký hnedasty výtok s kúskami. Môžem byť tehotná alebo sa mi blíži menštruácia?Za odpoveď vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu včasného užitia tabletky núdzovej antikoncepcie a daných okolností je pravdepodobnosť tehotenstva pomerne malá. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie aspoň 14 dní si môžete urobiť tehotenský test. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva, ako aj pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie mimo cyklu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Chcem sa opýtať po pôrode som mala dlhšie vaginalnu mykózu/kvasinkovú infekciu...mala som predpísaný gynoflor..dojčiť som prestala veľmi skoro menštruácia prišla asi po 4 mesiacoch...bol silná a pravidelná ale posledný mesiac sa zmenil výtok z bieleho na hnedý resp s primesov krvi ..tým ze mala byť v tom období menštruácia som to pripisovala tomu ..menštruácia meškali 2 týždne neskôr prišla ale slabšia ako obvykle ..po menštruácii prišlo znova špinenie s primesov krvi už je sú to 2 týždne po a mam výtok s čerstvou krvou ...a mam pocit ze mam aj pokles maternice kvázi že keď som si zavádzala vaginalnu tabletku tak som na ňu stále narazilaa krv sa nachadza niekde tam ..otázka spočíva mam to riešiť pohotovostne alebo počkať na obdobie po sviatkoch..ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na základe opisu Vám neviem povedať, či sú Vaše ťažkosti jednoznačne akútneho charakteru, keďže podľa opisu ich máte už dlhodobejšie. Určite je potrebné gynekologické vyšetrenie, ak sú však už dlhodobejšie a nezhoršujú sa, vhodnejšie je vyšetrenie obvodným gynekológom, ktorý má o Vás najviac informácií. Ja sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako som už spomínal, menštruácia po pohlavnom styku môže meškať, ale aj nemusí. Príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Nie je presne stanovený počet dní, koľko môže menštruácia meškať. Pri meškaní menštruácie najmenej 14 dní si realizujte tehotenský test. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • ine....

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán Doktor. Mám otázočku. S priateľom sa snažíme o bábätko. Po júlovej menštruácii sa počas ovulácie ktorá bola už v auguste do mňa priateľ spravil približne 4 až 5x čakali sme a augustová menštruácia meškala 4dni a test bol negatívny, na 5 deň očakavnej ms nakoniec prišla. MS mi trvala 5 dní vobec som nemala bolesti ani nič (čo u mňa nieje zvykom mávam bolesti a ms mi trvá okolo 7niekedy až 8 dní.)
    deň po ms čiže 2.9 sa do mňa priateľ znovu spravil, druhý krát sa do mňa spravil 4.9. a dnes 7.9 som začala špiniť ráno hnedý až ružovohnedé škrvny a teraz až do bledočervena, pár dní ma hrozne aj chrbtica bolí ....nechápem čo to môže byť viete mi nejako poradiť či to môže byť tehotenstvo ktoré sa takto prejaví alebo čo? Budem Vám veľmi veľmi vdačná za odpoveď . Ďakujem a prajem pekný zbytok dňa.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť, tehotenstvo sa však vylúčiť tiež nedá. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Escabelle

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň som vás písala už ohľadom toho že mi mešká menstruacia po tabletke escabelle chcem sa opýtať koľko dni je najlepšie čakať a kedy ísť ku gyn

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie je predpísaný minimálny počet dní. Ak Vám menštruácia mešká 14 dní a viac, môžete navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení jednoznačne vylúči alebo potvrdí tehotenstvo.