Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,108 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Výsledky vyšetrenia

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň,
    ďakujem Vám za odpoveď. Nález erytrocytov bol zo steru. O zápale neviem, ale často ma bolia kríže a podbruško, mám neznesiteľné bolesti pri menštruácii, ktoré mi vystreľujú do pravého boku a pravého stehna. Vždy som mala bolesti, ale naposledy to bolo naozaj na nevydržanie, aj keď som užila čípky Indometacin.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    vdomnievam sa ze chlamydiova infekcia by tym padom mala byt urcite preliecena
    dop.konzultáciu s vasim obvodnym lekarom, na zvazenie antibiotickej liecby
    infekcia vam moze sposobovat vyssie uvedene tazkosti
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Výtok/ plodová voda

    , Autor: KlaudiaDadka

    Dobry deň, chcem sa opýtať už mesiac ležím kvoli nizko položenej placente som po dvoch masívnych krvácaniach. Momentálne len občasne slabé hnedé špinenie. Začala som si však všímať že aj napriek tomu že ležím pociťujem pocit mokra, uplne číry vodnatý vytok. Bola som dnes na poradni a spomenula to svojej dr. Povedala mi že hrdlo je zatvorene, krčok neskrátený. Prosím Vas je možné že aj napriek tomu to moze byť plodová voda alebo mam len taký vodnatý výtok?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, veľa žien má počas tehotenstva vodnatý výtok, ktorý je pomerne normálny, no niekedy je až veľmi "vodnatej" konzistencie a u ženy vyvolá pocit, že odteká plodová voda. Ak boli výsledky vyšetrenia v poriadku, nemusíte sa obávať. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie odtoku plodovej vody Vám vie Váš obvodný gynekológ realizovať Temesváryho test, prípadne Vás odošle do nemocničného zariadenia.

  • Duphaston

    , Autor: Vikypetko

    Dobrý večer mám jednu otázku potrebujem poradiť . Moja gynekologička mi nasadila duphaston od 16 dňa cyklu do 25 2×1 tab denne tabletky som dobrala kvôli nízkej hladine progesterónu , no už 3 deň mám také mierne až bolestivé pichanie v pravom vaječniku neviem čo to , môže byť ak viete niečo o tom tak za každú radu alebo odpoveď budem vďačná posledná ms bola 16.3 . Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pobolievania môže byť viacero. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, výsledky vyšetrenia, USG nálezy, preto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Môže sa jednať o znak blížiacej sa menštruácie, prípadne pri dlhšom menštruačnom cykle, ak ste teraz v strede cyklu, sa môže jednať aj o ovulačné bolesti. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • 31 tt a bránka na špičku prsta

    , Autor: Jojka26

    Dobrý večer,
    chcela by som Vás poprosiť o vysvetlenie. Som v 31 tt tehotenstva a kvôli falošným kontrakciam som skončila na pohotovosti. Tam mi podali magnezium cez infulziu a pustili ma domov. V správe som mala napísané že vaginálne hrdlo pevné a bránka na špičku prsta a že malý tlači hlavičkou na bránku, nič viac som sa nedozvedela. Viete mi prosím vysvetliť čo to znamená?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak Vás pustili domov, nález bol v poriadku a nebola potrebná ďalšia ústavná liečba. S opisu mi nie sú zrejmé výsledky vyšetrenia. Nález pre špic prsta v 31. týždni tehotenstva nič neznamená. Plod je podľa opisu otočený hlavičkou dole. Postupujte podľa odporúčaní lekárov. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Výsledky vyšetrenia

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň. pri preventívnom gynekologicko - cytologickom vyšetrení mi bola zistená Suspektná infekcia Chlamýdia, Metaplázia, PAP II, nález ERYTROCYT.
    Lekárka mi k tomu nič nepovedala, výsledky som si našla v karte. Čo to, prosím Vás, znamená. Mám sa dožadovať nejakej liečby alebo ďalších vyšetrení?
    Ďakujem!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    chlamýdie ak su pozitívne by urcite mali byt preliecene
    metapláazia na krčku a PAP II je nález normálny
    nález erytrocytov bol v čom, v moči?to nemusí znameť nič, závisií aj odiných prejavov, je nejaký zápal?

    s pozdravom