Články

Valentín v MDPOH s Oneginom a sladkosťou

Romantický, divadelný, hudobný... aj taký bude sviatok všetkých zamilovaných v bratislavskom Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava! Ak neviete, kde stráviť Valentína so svojou milovanou polovičkou, máme pre vás tip. Čo tak pozrieť si divadelné spracovanie najslávnejšieho knižného príbehu o láske všetkých čias? Čítať viac..

Náš zákazník - náš pán?

Nakupovať s malým dieťaťom nie je pre rodičov pohodlné, ale nutné. Niektoré obchody a prevádzky si to uvedomili a v priestore predajne vymedzili miesto na detský kútik, prípadne aspoň stolček s ceruzkami a papierom. Čítať viac..

M

Čierny kašeľ

Čierny kašeľ, známy ako dávivý kašeľ, somársky kašeľ, v čínskej literatúre popisovaný ako stodňový kašeľ, je infekčné ochorenie spôsobené baktériou Bordetella pertussis. Postihuje výlučne ľudskú populáciu, prvé záznamy o chorobe pochádzajú z 15. storočia, z Francúzska. Čítať viac..

Hendikepované deti budú rozdávať radosť

Už tradičné košické podujatie - 9. benefičný koncert Usmej sa na mňa, sa uskutoční 3. marca o 17,00 v Historickej radnici v Košiciach. Okrem výnimočných vystúpení detí so sluchovým zrakovým a mentálnym hendikepom potešia prítomných skupiny Peter Bič Project, Silvayovci, Marián Bango a Katka Raševová.  Čítať viac..

Článkov: 10023