Mäsové dukátiky s ovsenými vločkami
Netradičná verzia jedla z ovsených vločiek. Mäsové dukátiky by mohli zachutiť aj vašim polovičkám!
Suroviny
- 100 g tvrdého syra
- 200 g mletého mäsa
- 1 vajce
- 4 – 5 strúčikov cesnaku
- 4-5 PL hladkej múky
- 100 g ovsených vločiek
- 150 – 200 ml mlieka
- podľa chuti a potreby mleté čierne korenie, soľ, olej
Postup
Ovsené vločky namočíme asi na 1 hodinu do mlieka a necháme napučať. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Tvrdý syr nakrájame na štvorčeky. Ovsené vločky zmiešame s mletým mäsom, vajcom, lyžicou oleja a múkou. Pridáme soľ, korenie, pretlačený cesnak a zo zmesi vymiešame hladké, stredne husté cesto. Podľa potreby môžeme cesto riediť mliekom alebo zahustiť múkou. Plech na koláčiky (muffiny) vytrieme väčším množstvom oleja a pomocou lyžičky plníme malou vrstvou cesta. Na každý dukátik položíme štvorček syra a opäť zakryjeme cestom. Pečieme v rúre predhriatej na 190 °C približne 20 minút. Potom dukátiky otočíme a necháme ešte asi 5 minút dopiecť. Masové dukátiky s ovsenými vločkami, cesnakom a syrom podávame ako teplú chuťovku k vínu alebo pivu.