Špenátové suflé
foto: istockphoto.com
Špenátová dobrôtka. Jednoduchá príprava a skvelá chuť!
Suroviny
- čerstvý alebo mrazený špenát
- cibuľa
- 2 strúčikycesnaku
- mozzarella, alebo aj tvrdý syr
- olej
- soľ
- 4 vajíčka
- 3 lyžice hladkej múky (alebo podľa potreby)
Postup
Cibuľu nakrájame na drobno, osmažíme na oleji alebo na masle, pridáme cesnak, špnát a okoreníme. Chvíľu dusíme.
Zapekaciu misu vymastíme maslom a posypeme múkou. Vyložíme pripravenou zmesou.
Vyšľaháme si vajíčka, pirdáme do nich múku a zmesou zalejeme špená. Na vrch nakrájame mozzarellu a pečieme v rúre na 180 stupňov cca 25-30 min.