Špenátové suflé

mary | 27. september 2018
Špenátové suflé

Špenátová dobrôtka. Jednoduchá príprava a skvelá chuť!

Suroviny

  • čerstvý alebo mrazený špenát
  • cibuľa
  • 2 strúčikycesnaku
  • mozzarella, alebo aj tvrdý syr
  • olej
  • soľ
  • 4 vajíčka
  • 3 lyžice hladkej múky (alebo podľa potreby) 

Postup

Cibuľu nakrájame na drobno, osmažíme na oleji alebo na masle, pridáme cesnak, špnát a okoreníme. Chvíľu dusíme. 

Zapekaciu misu vymastíme maslom a posypeme múkou. Vyložíme pripravenou zmesou.
Vyšľaháme si vajíčka, pirdáme do nich múku a zmesou zalejeme špená. Na vrch nakrájame mozzarellu a pečieme v rúre na 180 stupňov cca 25-30 min. 

Fotogaléria