Repné pagáče

oli26 | 12. február 2018
Repné pagáče

Vyskúšajte túto netradičnú formu pagáčikov!

Suroviny

  • dve cukrové repy
  • mlieko
  • cuko
  • droždie
  • 1/2 kg hrubej múky
  • 1/2 hladkej múky
  • vajce
  • dve polievkové lyžice oleja
  • soľ, šálka nepomletého maku.

Postup

Dve cukrové repy vyumývame a uvaríme domäkka. Z mlieka, cukru a droždia zarobíme kvások. Medzitým zmiešame obe múky a vedľa rozhabarkujeme vajce, olej, kvások a soľ. Vymiešame s múkou, pridáme prelisovanú repu a nakoniec pridáme šálku nepomletého maku. Poriadne premiešame a necháme kysnúť aspoň pol hodiny. Cesto vyvaľkáme na centimetrovú hrúbku a pohárikom vykrajujeme pagáče. Poukladáme na vymastený plech, potrieme vajcom, ktoré sme rozšľahali s polievkovou lyžicou mlieka a pečieme dočervena. Horúce pagáče potrieme olejom a ešte teplé podávame.