Repné pagáče
foto: istockphoto.com
Vyskúšajte túto netradičnú formu pagáčikov!
Suroviny
- dve cukrové repy
- mlieko
- cuko
- droždie
- 1/2 kg hrubej múky
- 1/2 hladkej múky
- vajce
- dve polievkové lyžice oleja
- soľ, šálka nepomletého maku.
Postup
Dve cukrové repy vyumývame a uvaríme domäkka. Z mlieka, cukru a droždia zarobíme kvások. Medzitým zmiešame obe múky a vedľa rozhabarkujeme vajce, olej, kvások a soľ. Vymiešame s múkou, pridáme prelisovanú repu a nakoniec pridáme šálku nepomletého maku. Poriadne premiešame a necháme kysnúť aspoň pol hodiny. Cesto vyvaľkáme na centimetrovú hrúbku a pohárikom vykrajujeme pagáče. Poukladáme na vymastený plech, potrieme vajcom, ktoré sme rozšľahali s polievkovou lyžicou mlieka a pečieme dočervena. Horúce pagáče potrieme olejom a ešte teplé podávame.