Mandľové pagáčiky
foto: istockphoto.com
Veľmi jednoduchý a rýchly recept na výbornú slanú maškrtu.
Suroviny
250g masla
250g hladkej múky extra 00
250g kyslej smotany
soľ
lupané mandle ( alebo syr / kmín / sézam )
Postup
Vyrobíme cesto z masla, múky, smotany a prisolíme. Cesto necháme najlepšie na noc v chladničke odležať. Vychladnuté a odstáte cesto vyvaľkáme na tenko a 6 až 8 x preložíme. Z cesta pomocou pohárika vyrobíme malé kolieska.
Na kolieska dáme olúpanú mandľu alebo nastrúhame syr.
Pečieme v rozpálenej rúre na 200 až 220 stupňoch cca 10 minút, počkáme kým sa cesto nenafúkne.
Po 10 minútach stiahneme teplotu na cca 180 stupňov a dopečieme do zlatista.
Foto je ilustračné.