Pikantná tvarohová paštéta so šampiňónmi
Paštéta trochu inak..
Suroviny
250 g tvarohu, 100 g šampiňónov, 2 vajcia, 30 g strúhaného ementálu, 1 stredne veľká cibuľa, 1 PL citrónovej šťavy, olej, 2 – 3 PL pomletých ovsených vločiek, 1/2 KL prášku do pečiva, 1/2 KL mletej papriky, štipka bieleho korenia a muškátového orieška, soľ
Postup
Očistené šampiňóny nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou. Na panvici opražíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme šampiňóny a dusíme 5 minút. Potom odstavíme a necháme vychladnúť. Tvaroh pretlačíme cez sitko, aby bol jemnejší. Žĺtka vymiešame so syrom, pomletými ovsenými vločkami a s práškom do pečiva. Pridáme tvaroh, vychladnuté šampiňóny, pridáme koreniny, soľ a dobre premiešame. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Vzniknutým cestom naplníme vymastenú formu (srnčí chrbát), vložíme do predhriatej rúry, pečieme 15 – 20 min. na 170 °C.