Bylinkové lievance

oli26 | 13. september 2017
Bylinkové lievance

Netradičné lievance na slano.

Suroviny

  • 1 malá cuketa 
  • 2 PL mrazeného hrášku 
  • 1 viazanička jarnej cibuľky 
  • 100 g ovčieho syra 
  • 3 zemiaky 
  • 3 PL olivového oleja 
  • 8 vajec 
  • soľ, mleté korenie 
  • olej na pečenie 
  • petržlenová vňať 
  • bazalka 
  • kôpor 
  • medovka

 

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a potom nastrúhame nahrubo. Jarnú cibuľku, bylinky a cuketu nakrájame nadrobno. Hrášok necháme rozmraziť. Nastrúhame nahrubo syr. Zeleninu spolu s bylinkami krátko podusíme na olivovom oleji. Potom zmiešame spolu so syrom, zemiakmi a rozšľahanými vajcami, osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme olej a polievkovou lyžicou vytvoríme lievance, ktoré opečieme z každej strany do zlatista. Podávame ku  kuracím paličkám.