Zapekané zemiaky s jablkami
foto: istockphoto.com
Rýchly ľahký obed či večera pre 2 osoby.
Suroviny
- 4 zemiaky
- 2 väčšie jablká
- 200 g nastrúhaného syra
- 250 ml sladkej smotany
- 250 ml kyslej smotany
- 1 väčšia cibuľa
- soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok
- maslo na vymastenie zapekacej misy
Postup
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky, jablká umyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vymastíme maslom. Striedavo kladieme zemiaky, cibuľu a jablká, každú vrstvu posolíme, okoreníme a posypeme syrom. Poslednú vrstvu dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom a zalejeme zmesou zo smotany (zmiešame sladkú a kyslú smotanu). Dáme zapiecť na 45 minút (alebo pokiaľ zemiaky nezmäknú) do vyhriatej rúry. Podávame ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu.