Zapekané zemiaky s jablkami

oli26 | 12. august 2017
Zapekané zemiaky s jablkami

Rýchly ľahký obed či večera pre 2 osoby.

Suroviny

  • 4 zemiaky 
  • 2 väčšie jablká 
  • 200 g nastrúhaného syra 
  • 250 ml sladkej smotany 
  • 250 ml kyslej smotany 
  • 1 väčšia cibuľa 
  • soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok 
  • maslo na vymastenie zapekacej misy

 

Postup

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky, jablká umyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na plátky. Cibuľu nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu vymastíme maslom. Striedavo kladieme zemiaky, cibuľu a jablká, každú vrstvu posolíme, okoreníme a posypeme syrom. Poslednú vrstvu dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom a zalejeme zmesou zo smotany (zmiešame sladkú a kyslú smotanu). Dáme zapiecť na 45 minút (alebo pokiaľ zemiaky nezmäknú) do vyhriatej rúry. Podávame ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k mäsu.