Domáce rohlíky
foto: istockphoto.com
Čerstvé domáce pečivo.
Suroviny
- 1000 g hladkej múky
- 300 ml mlieka
- 300 ml vody
- cca 100 ml oleja
- kocka droždia
- soľ
- cukor
- vajíčko
Postup
Z vlažného mlieka, cukru a droždia si spravíme kvások a necháme ho pracovať a vykysnúť asi 10 minút.
V mise zmiešame suroviny - múku, soľ, teplé mlieko a vodu, olej a pridáme kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinku vykysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na malé bochníčky a aj tie necháme chvíľku odležať.
Potom z nich vypracujeme rožteky a opäť necháme chvíľku (15 minút) na plechu odležať. Rúru zapneme na 220 stupňov. Rožteky potrieme žĺtkom, môžeme aj posypať semienkami a pečieme pri tejto teplote cca 15 minút.
Dobrú chuť!