Domáce rohlíky

Redakcia | 26. marec 2020
domáci rohlík

Čerstvé domáce pečivo.

Suroviny

  • 1000 g hladkej múky
  • 300 ml mlieka
  • 300 ml vody
  • cca 100 ml oleja
  • kocka droždia
  • soľ
  • cukor
  • vajíčko 

Postup

Z vlažného mlieka, cukru a droždia si spravíme kvások a necháme ho pracovať a vykysnúť asi 10 minút. 

V mise zmiešame suroviny - múku, soľ, teplé mlieko a vodu, olej  a pridáme kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinku vykysnúť. 

Vykysnuté cesto rozdelíme na malé bochníčky a aj tie necháme chvíľku odležať.

Potom z nich vypracujeme rožteky a opäť necháme chvíľku (15 minút) na plechu odležať. Rúru zapneme na 220 stupňov. Rožteky potrieme žĺtkom, môžeme aj posypať semienkami a pečieme pri tejto teplote cca 15 minút. 

Dobrú chuť!