Tekvicové mafiny

Redakcia | 3. máj 2021
Tekvicové mafiny

Originálne a chutné!

Suroviny

  • 250 g  tekvice,
  • 300 g zemiakov,
  • 1 PL olivového oleja,
  • 4 vajcia,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 250 ml kyslej smotany,
  • 100 g nastrúhaného tvrdého syra, 
  • soľ, mleté čierne korenie, tekvicové semienka na posypanie

Postup

Očistenú tekvicu a zemiaky nakrájame na menšie kocky, osolíme a vložíme do pekáča. Pokvapkáme olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry pri teplote 190 °C. Pečieme asi 20 minút. V miske rozmiešame vajcia, smotanu, rozotretý cesnak a postrúhaný syr. Ochutíme soľou a korením. Upečenú tekvicu a zemiaky roztlačíme vidličkou a zmiešame s vajíčkovou hmotou. Formu na mafiny vymastíme a vysypeme múkou. Naplníme do štvrtiny hmotou a posypeme tekvicovými semiačkami. Pečieme 20 až 25 minút pri teplote 180 °C. Upečené mafiny necháme mierne vychladnúť a vyklopíme.