Tekvicové mafiny
foto: istockphoto.com
Originálne a chutné!
Suroviny
- 250 g tekvice,
- 300 g zemiakov,
- 1 PL olivového oleja,
- 4 vajcia,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 250 ml kyslej smotany,
- 100 g nastrúhaného tvrdého syra,
- soľ, mleté čierne korenie, tekvicové semienka na posypanie
Postup
Očistenú tekvicu a zemiaky nakrájame na menšie kocky, osolíme a vložíme do pekáča. Pokvapkáme olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry pri teplote 190 °C. Pečieme asi 20 minút. V miske rozmiešame vajcia, smotanu, rozotretý cesnak a postrúhaný syr. Ochutíme soľou a korením. Upečenú tekvicu a zemiaky roztlačíme vidličkou a zmiešame s vajíčkovou hmotou. Formu na mafiny vymastíme a vysypeme múkou. Naplníme do štvrtiny hmotou a posypeme tekvicovými semiačkami. Pečieme 20 až 25 minút pri teplote 180 °C. Upečené mafiny necháme mierne vychladnúť a vyklopíme.