Grécky špenátový koláč
foto: istockphoto.com
Výborný slaný koláč, ktorý poteší rodinu aj návštevy.
Suroviny
- 400 g lístkového cesta
- trochu masla
- cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- 700 g čersvých alebo mrazených špenátových listov
- čerstvý kôpor
- 2 vajíčka
- feta syr
- soľ, čierne korenie
Postup
Zapekaciu misu vymastíme maslom.
Na oleji speníme cibuľku, cesnak a pridáme špenát. Necháme vychladnúť.
Vyšľaháme si vajíčka, pridáme syr a zmes okoreníme. Pridáme ju k špenátovej zmesi.
Lástové cesto si vyvaľkáme na dve placky vo veľkosti zapekavej formy. Dno vyložíme jednou plackou, pridáme špenátovú zmes a vytvarujeme okraje. Na vrch preložíme druhú časť cesta, spojíme okraje.
Trochu zľahka ho nakrojíme.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180—200 °C asi 35—40 minút.