Grécky špenátový koláč

mary | 27. september 2018
Grécky špenátový koláč

Výborný slaný koláč, ktorý poteší rodinu aj návštevy.

Suroviny

  • 400 g lístkového cesta
  • trochu masla
  • cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  •  700 g čersvých alebo mrazených špenátových listov
  • čerstvý kôpor
  • 2 vajíčka
  • feta syr
  • soľ, čierne korenie

Postup

Zapekaciu misu vymastíme maslom.
Na oleji speníme cibuľku, cesnak a pridáme špenát. Necháme vychladnúť.

Vyšľaháme si vajíčka, pridáme syr a zmes okoreníme. Pridáme ju k špenátovej zmesi. 

Lástové cesto si vyvaľkáme na dve placky vo veľkosti zapekavej formy. Dno vyložíme jednou plackou, pridáme špenátovú zmes a vytvarujeme okraje. Na vrch preložíme druhú časť cesta, spojíme okraje.
Trochu zľahka ho nakrojíme.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri  180—200 °C asi 35—40 minút.

 

Fotogaléria