Jogurtovo-zeleninový nákyp
Ľahký a chutný obed.
Suroviny
700 g ružičkového kelu, 400 g rajčiakov, 1 malá cibuľka, 100 g strúhaného syra, 250 ml jogurtu, soľ, štipka mletého korenia „štyroch farieb“, petržlenová vňať, 1 – 2 vajcia, 50 g masla, 2 PL lyžice kukurice alebo hrášku
Postup
Ružičkový kel predvaríme v osolenej vode. Maslom vymastenú formu na nákyp vyložíme nakrájanými rajčinami a cibuľou. Osolíme a dochutíme korením, posypeme syrom, postup zopakujeme a navrch poukladáme precedený ružičkový kel. Jogurt vyšľaháme s korením a vajíčkami, nalejeme na kel a posypeme zbytkom syra. Pečieme 15 – 20 minút pri teplote 170 – 180 °C. Podávame s varenými zemiakmi. Pred podávaním nákyp posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, kukuricou alebo hráškom.