Batátovo-cuketový koláč naslano
foto: istockphoto.com
Obed alebo večera (od 1 roka).
Suroviny
Spodná časť:
- 1 ks stredne veľký batát
- 3 PL strúhanej mozzarelly (alebo eidamu)
- 1 vajce
- 1 strúčik cesnaku
- štipka bazalky
Vrchná časť:
- polovica cukety
- 1 vajce
- 1 malá cibuľa
- 1/2 šálky mlieka
- 1/2 šálky strúhaného syra eidam
- 1/2 PL hladkej špaldovej múky
- štipka soli, príp. čierne korenie (od 2 – 3 rokov vyššie)
- 1 ČL olivového oleja
Postup
Uvarte dobre umytý batát v šupke domäkka. Rúru predhrejte na 180 °C. Menšiu tortovú formu vysteľte papierom na pečenie alebo vymažte olivovým olejom.
Pripravte si spodnú časť koláča: uvarený batát ošúpte a vidličkou rozpučte na pyré. Potom ho zmiešajte s vajíčkom, bazalkou, nastrúhanou mozzarellou a rozdrveným cesnakom. Vylejte na spodok tortovej formy a nechajte piecť 15 – 20 minút.
Medzitým si pripravte vrchnú vrstvu. Cuketu nastrúhajte nahrubo, cibuľu nadrobno. Na vode alebo olivovom oleji zľahka poduste cibuľu a pridajte cuketu. V miske zmiešajte mlieko, syr, vajcia, múku, prípadne okoreňte.
Vyberte z rúry predpečený základ. Zmäknutú cuketu s cibuľou rozprestrite po základe a zalejte zmesou z misky. Zapekajte cca 30 minút dozlatista.