Batátovo-cuketový koláč naslano

Redakcia | 10. január 2022
Batátovo-cuketový koláč naslano

Obed alebo večera (od 1 roka).

Suroviny

Spodná časť:

  • 1 ks stredne veľký batát
  • 3 PL  strúhanej mozzarelly (alebo eidamu)
  • 1  vajce
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka bazalky

Vrchná časť:

  • polovica cukety
  • 1 vajce
  • 1 malá cibuľa
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1/2 šálky strúhaného syra eidam
  • 1/2 PL hladkej špaldovej múky
  • štipka soli, príp. čierne korenie (od 2 – 3 rokov vyššie)
  • 1 ČL olivového oleja

Postup

Uvarte dobre umytý  batát v šupke domäkka. Rúru predhrejte na 180 °C. Menšiu tortovú formu vysteľte papierom na pečenie alebo vymažte olivovým olejom.
Pripravte si spodnú časť koláča: uvarený batát ošúpte a vidličkou rozpučte na pyré. Potom ho zmiešajte s vajíčkom, bazalkou, nastrúhanou mozzarellou a rozdrveným cesnakom. Vylejte na spodok tortovej formy a nechajte piecť 15 – 20 minút.

Medzitým si pripravte vrchnú vrstvu. Cuketu nastrúhajte nahrubo, cibuľu nadrobno. Na vode alebo olivovom oleji zľahka poduste cibuľu a pridajte cuketu. V miske zmiešajte mlieko, syr, vajcia, múku, prípadne okoreňte. 

Vyberte z rúry predpečený základ. Zmäknutú cuketu s cibuľou rozprestrite po základe a zalejte zmesou z misky. Zapekajte cca 30 minút dozlatista.