Broskyňový kompót

oli26 | 18. jún 2017
Broskyňový kompót

Výborný broskyňový kompót.

Suroviny

  • 3,5 kg broskýň
  • 1 liter vody
  • 500 g cukru
  • na roztok: 5 litrov vody, 50 g kyseliny citrónovej

Postup

Ak chceme broskyne olúpať, sparíme ich asi 1 minútu vo vode teplej 90 °C. Potom ich ochladíme v studenej vode, olúpeme, rozdelíme na polovicu a vykôstkujeme. Pripravíme si roztok zo studenej vody a kyseliny citrónovej. Broskyne ponoríme do roztoku a chvíľu necháme odstáť. Postupne ich vyberáme a vkladáme do fliaš reznou plochou šikmo dolu. Každú fľašu ihneď zalejeme teplým cukrovým roztokom. Sterilizujeme 20 minút 85 °C.