Paradajkový džem

mary | 8. august 2018
Paradajkový džem

Na spríjemnenie chladných dní, ktoré zasa raz nastanú, dobre padne otvoriť pohár voňavého džemu, natrieť ho na chlebík, vrátiť sa na chvíľu v čase a spomenúť si na horúce leto...

Suroviny

  • 1 000 g paradajok
  • ½ KL kyseliny citrónovej
  • 500 g kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ KL mletých klinčekov
  • ½ KL mletej škorice
  • rum podľa chuti

Postup

 Paradajky umyjeme, nakrájame a dusíme s vanilkovým i kryštálovým cukrom a koreninami. Paradajky miešame, až kým sa nerozvaria. Teplú zmes rozmixujeme a prepasírujeme. Dáme späť do hrnca a varíme do zhustnutia.

Uvarený džem naplníme do pohárov, na vrch dáme lyžičku rumu. Uzavrieme a otočíme hore dnom.

Fotogaléria