Paradajkový džem
foto: istockphoto.com
Na spríjemnenie chladných dní, ktoré zasa raz nastanú, dobre padne otvoriť pohár voňavého džemu, natrieť ho na chlebík, vrátiť sa na chvíľu v čase a spomenúť si na horúce leto...
Suroviny
- 1 000 g paradajok
- ½ KL kyseliny citrónovej
- 500 g kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
- ½ KL mletých klinčekov
- ½ KL mletej škorice
- rum podľa chuti
Postup
Paradajky umyjeme, nakrájame a dusíme s vanilkovým i kryštálovým cukrom a koreninami. Paradajky miešame, až kým sa nerozvaria. Teplú zmes rozmixujeme a prepasírujeme. Dáme späť do hrnca a varíme do zhustnutia.
Uvarený džem naplníme do pohárov, na vrch dáme lyžičku rumu. Uzavrieme a otočíme hore dnom.