Sirup z citrónov a petržlenovej vňate

Sirup z citrónov a petržlenovej vňate

4.8.2017 v kategórii Sirupy, džemy, zaváraniny , autor oli26 foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

zdravý a chutný, je ideálny na horúce letné dni.

Suroviny

1,5 kg bio citrónov, 2 hrste petržlenovej vňate, 40 g kyseliny citrónovej, 1,5 kg kryštáľového cukru, 500 ml vody

Postup

6 ks citrónov ošúpeme,pridáme umytú vňať(aj stonky), 0,5 l vody a posekáme ponorným mixérom. Nádobu uzavrieme a dáme na 12 hodín do chladničky. Všetky ostatné citróny odšťavíme, pridáme do masy a cez sitko a gázu precedíme. Do scedenej masy pridáme 1,5 kg cukru, 40 g kys. citrónovej a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Sirup sa nevarí, uskladňujeme ho v chladničke. 

Petržlenovú vňať v sirupe vôbec necítiť,netreba sa báť.

Komentáre