Sirup z citrónov a petržlenovej vňate
foto: istockphoto.com
zdravý a chutný, je ideálny na horúce letné dni.
Suroviny
1,5 kg bio citrónov, 2 hrste petržlenovej vňate, 40 g kyseliny citrónovej, 1,5 kg kryštáľového cukru, 500 ml vody
Postup
6 ks citrónov ošúpeme,pridáme umytú vňať(aj stonky), 0,5 l vody a posekáme ponorným mixérom. Nádobu uzavrieme a dáme na 12 hodín do chladničky. Všetky ostatné citróny odšťavíme, pridáme do masy a cez sitko a gázu precedíme. Do scedenej masy pridáme 1,5 kg cukru, 40 g kys. citrónovej a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Sirup sa nevarí, uskladňujeme ho v chladničke.
Petržlenovú vňať v sirupe vôbec necítiť,netreba sa báť.