HRUŠKOVÉ ČATNÍ
foto: istockphoto.com
Vynikajúca chuť nielen k sladkým jedlám, či na chlebík, ale aj k mäsku.
Suroviny
- 1,5 kg hrušiek,
- 1 väčšia cibuľa,
- 500 g hnedého cukru,
- čerstvý zázvor (asi 3-4 cm),
- 2 ČL morskej soli,
- ½ ČL mletej červenej papriky,
- ½ ČL mletej škorice,
- 1 hrnček octu,
- hrnček hrozienok,
- 1 strúčik cesnaku,
- 5-7 klinčekov,
- 200 ml sklenené poháre
Postup
Umyté hrušky ošúpeme, vyberieme jadierka, nakrájame na kocky. Cesnak prelisujeme. Cibuľu i očistený zázvor nakrájame nadrobno. Vo väčšej nádobe zmiešame cukor a ocot, privedieme do varu, pridáme hrušky a ostatné ingrediencie. Všetko varíme na miernom ohni, za občasného miešania asi 1 hodinu. Hustú horúcu zmes dáme do pohárov a uzavrieme. Poháre zabalíme do deky a necháme ich tam, kým celkom nevychladnú.