HRUŠKOVÉ ČATNÍ

Marika | 7. november 2017
HRUŠKOVÉ  ČATNÍ

Vynikajúca chuť nielen k sladkým jedlám, či na chlebík, ale aj k mäsku.

Suroviny

  • 1,5 kg hrušiek,
  • 1 väčšia cibuľa,
  • 500 g hnedého cukru,
  • čerstvý zázvor (asi 3-4 cm),
  • 2 ČL morskej soli,
  • ½ ČL mletej červenej papriky,
  • ½ ČL mletej škorice,
  • 1 hrnček octu,
  • hrnček hrozienok,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 5-7 klinčekov,
  • 200 ml sklenené poháre

Postup

Umyté hrušky ošúpeme, vyberieme jadierka, nakrájame na kocky. Cesnak prelisujeme. Cibuľu i očistený zázvor nakrájame nadrobno. Vo väčšej nádobe zmiešame cukor a ocot, privedieme do varu, pridáme hrušky a ostatné ingrediencie. Všetko varíme na miernom ohni, za občasného miešania asi 1 hodinu. Hustú horúcu zmes dáme do pohárov a uzavrieme. Poháre zabalíme do deky a necháme ich tam, kým celkom nevychladnú.