Mäsové guľôčky s mrkvou a špenátom (od 12 mesiacov)
foto: istockphoto.com
Vyskúšajte a ochutnáte nebíčko.
Suroviny
- 220 g mletého morčacieho mäsa
- 2 veľké mrkvy
- 440 g mrazeného listového špenátu (pred použitím rozmrazte)
- 1/4 hrnčeka strúhaného parmezánu
- 1/3 hrnčeka strúhanky
- 2 vajcia
- 2 ČL sušeného oregana
- 2 ČL sušeného kôpru
- soľ a korenie (nie je nutné)
Postup
Predhrejeme si rúru na 180 °C a plech na pečenie zľahka potrieme olejom. Vo veľkej mise si zmiešame morčacie mäso, nastrúhanú mrkvu, špenát, syr, strúhanku, vajcia, bylinky, soľ a korenie (pokiaľ ich používate). Všetko dôkladne premiešame rukami. Zo zmesi vytvarujeme približne dvojcentimetrové guľôčky a ukladáme ich na plech. Pečieme približne 20 minút do zlatohneda. Počas pečenia guľôčky aspoň raz otočíme. Môžeme ich podávať samostatne alebo s omáčkou a cestovinou. Zvyšné guľôčky je možné zamraziť do zásoby.