Mäsové guľôčky s mrkvou a špenátom (od 12 mesiacov)

Redakcia | 11. september 2019
Mäsové guľôčky s mrkvou a špenátom (od 12 mesiacov)

Vyskúšajte a ochutnáte nebíčko.

Suroviny

  • 220 g mletého morčacieho mäsa
  • 2 veľké mrkvy
  • 440 g mrazeného listového špenátu (pred použitím rozmrazte)
  • 1/4 hrnčeka strúhaného parmezánu
  • 1/3 hrnčeka strúhanky
  • 2 vajcia
  • 2 ČL sušeného oregana
  • 2 ČL sušeného kôpru
  • soľ a korenie (nie je nutné)

Postup

Predhrejeme si rúru na 180 °C a plech na pečenie zľahka potrieme olejom. Vo veľkej mise si zmiešame morčacie mäso, nastrúhanú mrkvu, špenát, syr, strúhanku, vajcia, bylinky, soľ a korenie (pokiaľ ich používate). Všetko dôkladne premiešame rukami. Zo zmesi vytvarujeme približne dvojcentimetrové guľôčky a ukladáme ich na plech. Pečieme približne 20 minút do zlatohneda. Počas pečenia guľôčky aspoň raz otočíme. Môžeme ich podávať samostatne alebo s omáčkou a cestovinou. Zvyšné guľôčky je možné zamraziť do zásoby.

Fotogaléria