Krémové bylinkové kurča

Marika Koscelníková | 26. jún 2020
Krémové bylinkové kurča

Lahôdka pre najmenších.

Suroviny

  • 1 ks kuracích pŕs
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1 ČL olivového oleja
  • 2 PL mäkkého čerstvého syra (typu Lučina)
  • po štipke z rôznych druhov byliniek (riaďte sa už zavedenými druhmi) – bazalka, majorán, drvená rasca, pažítka

Postup

Kuracie mäso uvaríme vo vode. Vývar si odložíme, mäso nakrájame na menšie rezančeky. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme bylinky. Pokiaľ nemáme k dispozícii čerstvé, môžeme použiť aj sušené. Pridáme kuracie mäso a chvíľu orestujeme, aby prešlo chuťami. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Mäso spolu so syrom zmiešame v mixéri. Na získanie krémovejšej konzistencie pridávame po lyžičkách kurací vývar. Podávame s obľúbenou cestovinou, quinoou alebo ryžou.