Jahňací špíz
Veľkonočný obed trochu inak...
Suroviny
300 g jahňacieho mäsa
50 g slaniny
80 g cibule
100 g zemiakov
50 g červenej papriky
50 g zelenej papriky
3 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
olej
Postup
Umyté a osušené jahňacie mäso nakrájame na kúsky. Cibuľu, zemiaky a farebné papriky očistíme a pokrájame približne na rovnaké kúsky ako mäso. Spolu vložíme do nálevu pripraveného z oleja Raciol, prelisovaného cesnaku, zo soli a z mletého čierneho korenia. Spolu premiešame a necháme na chladnom mieste odležať asi hodinu. Na grilovaciu ihlu striedavo napichujeme jednotlivé suroviny s plátkami slaniny. Pripravené špízy zabalíme do alobalu, ktorý sme potreli olejom. Preložíme na plech a dáme upiecť do vyhriatej rúry.
Podávame s opekanými zemiakmi.