Detský hamburger
Zdravý variant obľúbeného fastfoodového jedla. Vyskúšajte!
Suroviny
500 g mletého mäsa (hovädzie aj bravčové), zväzok jarnej cibuľky, strúčik cesnaku, 1 PL horčice, 2 vajcia, 6 PL strúhanky, 1 KL mletej papriky, olej, soľ, 6 kusov žemle, hlávka ľadového šalátu, 1 paradajka, 1 paprika, kečup podľa chuti
Postup
Mleté mäso vložíme do misy, pridáme najemno nakrájanú jarnú cibuľku, prelisovaný cesnak a ostané koreniny. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré navlhčenými rukami vytvarujeme do tvaru hamburgera. Hamburger upečieme na rozohriatom oleji z oboch strán. Žemľu prekrojíme, potrieme kečupom, uložíme šalátové listy a paradajku, na kolieska nakrájanú papriku (prípadne reďkovku) a nakoniec položíme hamburger.