Domáca pečeňová paštéta
Domáca je najlepšia. Viete, čo do nej dávate - a do chuti sa zamilujete.
Suroviny
500 g pečene, 300 g bôčika, 2 veľké cibule, 1 PL oleja, soľ, mleté korenie, 3 žemle, 2 celé vajcia, kúsok slaniny, 3 ks bobkových listov
Postup
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme nakrájaný bôčik, posolíme, podlejeme vodou a necháme dusiť domäkka. Keď sa vydusí všetka voda, pridáme nakrájanú pečeň, krátko sprudka opečieme a necháme vychladnúť. Vychladnutú zmes najemno pomelieme aj so žemľou, ktorú sme predtým namočili do mlieka (prebytočné mlieko z nej treba vyžmýkať). Do pomletej zmesi pridáme 2 vajcia, premiešame, dochutíme korením a soľou. Formu na pečenie vyložíme plátkami slaniny a naplníme ju pomletou masou, navrch poukladáme bobkové listy. Zakryjeme alobalom a vložíme do veľkej nádoby s vodou. Nádobu prikryjeme pokrievkou a asi hodinu povaríme. Hotovú paštétu vyklopíme a podávame so syrom alebo s brusnicami, teplú alebo studenú.