Zubáč na masle

Marika | 20. december 2017
Zubáč na masle

Nielen kapor, ale aj zubáč je parádny a to nielen počas sviatočných dní.

Suroviny

  • 50 g filé zo zubáča pozorne zbaveného kostí,
  • 1 mrkva,
  • 1 zemiak,
  • kúsok masla,
  • 1 dl dojčenskej vody,
  • štipka drvenej rasce,
  • štipka petržlenovej vňate

 

Postup

Filé zo zubáča opláchnite pod prúdom studenej vody, osušte kuchynskou utierkou, potrite maslom a posypte štipkou mletej rasce. Podlejte dojčenskou vodou a vložte do vyhriatej rúry. Pečte cca 20 – 30 minút pri teplote 180 °C.

Upečené filé roztlačte vidličkou alebo rozmixujte a ešte odstráňte prípadné kosti. Mrkvu aj zemiak uduste v pare. Mrkvu roztlačte vidličkou, zemiak nakrájajte, ozdobte štipkou petržlenovej vňate a podávajte k rybe.

 

Fotogaléria