Zubáč na masle
foto: istockphoto.com
Nielen kapor, ale aj zubáč je parádny a to nielen počas sviatočných dní.
Suroviny
- 50 g filé zo zubáča pozorne zbaveného kostí,
- 1 mrkva,
- 1 zemiak,
- kúsok masla,
- 1 dl dojčenskej vody,
- štipka drvenej rasce,
- štipka petržlenovej vňate
Postup
Filé zo zubáča opláchnite pod prúdom studenej vody, osušte kuchynskou utierkou, potrite maslom a posypte štipkou mletej rasce. Podlejte dojčenskou vodou a vložte do vyhriatej rúry. Pečte cca 20 – 30 minút pri teplote 180 °C.
Upečené filé roztlačte vidličkou alebo rozmixujte a ešte odstráňte prípadné kosti. Mrkvu aj zemiak uduste v pare. Mrkvu roztlačte vidličkou, zemiak nakrájajte, ozdobte štipkou petržlenovej vňate a podávajte k rybe.