Chutné bravčové rezne
Ako príloha k rezňu je vhodný výborný šalát z nasledujúceho receptu.
Suroviny
4 bravčové rezne, 2 PL slnečnicového oleja, 5 bobkových listov, 5 kusov nového korenia, 1 citrón, 2 PL medu, 100 ml piva, soľ, mleté čierne korenie, 1 jablko
Postup
Pripravíme si marinádu – v malej panvici rozohrejeme olej, pridáme rozdrvené bobkové listy a nové korenie, prudko osmažíme, vmiešame nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu, pivo a med. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme vychladnúť.
Touto zmesou polejeme bravčové rezne, zakryjeme fóliou a necháme v chladničke marinovať.
Pred grilovaním rezne vyberieme a necháme odkvapkať. Z jablka vyrežeme jadrovník a nakrájame na kolieska.
Grilujeme nad stredne horúcimi uhlíkmi 5 minút z každej strany, často potierame marinádou. Jablká grilujeme 3 minúty a tiež potierame marinádou.
Rezne podávame s grilovanými jablkami.