Grilovaný losos s omáčkou z manga
foto: istockphoto.com
(pre 4 osoby)
Suroviny
- 4 steaky z lososa,
- 1 citrón, soľ,
- mleté čierne korenie
Omáčka: 1 veľké mango, 1 červená cibuľa, 2 ks marakuje, 2 vetvičky čerstvej bazalky, 2 PL citrónovej šťavy, soľ
Postup
Pripravíme si gril. Lososie steaky opláchneme, osušíme papierovou utierkou a dáme do misy. Citrón dobre umyjeme, nastrúhame kôru a vytlačíme šťavu. Lososa v mise posypeme citrónovou kôrou a zalejeme šťavou. Osolíme a okoreníme podľa chuti, zakryjeme a necháme odstáť.
Pripravíme omáčku: Do misy dáme mango nakrájané na kocky spolu s jemne nakrájanou cibuľou. Marakuju rozkrojíme na polovicu a čajovou lyžičkou vyberieme semená i dužinu a pridáme do misy. Potrháme bazalku a spolu s citrónovou šťavou pridáme do misy. Osolíme podľa chuti. Dáme vychladiť do chladničky.
Lososa opekáme nad stredne horúcimi uhlíkmi 3 až 4 minúty z každej strany. Podávame poliate omáčkou.
Pripravíme omáčku: Do misy dáme mango nakrájané na kocky spolu s jemne nakrájanou cibuľou. Marakuju rozkrojíme na polovicu a čajovou lyžičkou vyberieme semená i dužinu a pridáme do misy. Potrháme bazalku a spolu s citrónovou šťavou pridáme do misy. Osolíme podľa chuti. Dáme vychladiť do chladničky.
Lososa opekáme nad stredne horúcimi uhlíkmi 3 až 4 minúty z každej strany. Podávame poliate omáčkou.