Dusené mäso s hubami

oli26 | 30. jún 2017
Dusené mäso s hubami

pre 4 osoby, príprava: 80 – 150 min (80 min pri použití tlakového hrnca a 150 min klasickou cestou v rúre), obtiažnosť: stredne ťažká

Suroviny

Na mäso:

600 – 700 g hovädzieho mäsa (líce alebo lýtko)

1 mrkva

1 malý zeler

1 petržlen

1 cibuľa 

1 lyžica koncentrovaného rajčinového pretlaku

3 ks nového korenia

5 ks celého čierneho korenia

bobkový list 2ks

2 lyžice oleja alebo masti  

zväzok byliniek

soľ

Na omáčku:

vývar z masa - všetko

1 hrnček šampiňónov alebo iné huby

10 ks šalotky

50 g slaniny

soľ

Krúpy:

1 hrnček jačmenných alebo špaldových krúp

2 hrnčeky vody

1 cibuľa  

1 lyžica masti

soľ

tymiá

Krúpy:

V hrnčeku roztopte masť, na ktorej orestujete pokrájanú cibuľu, pridajte krúpy a tymián. Zalejte vodou, osoľte a priveďte k varu. Potom priklopte pokrievkou a varte cca 20-25 minút. Potom vypnite oheň a nechajte pod pokrievkou dôjsť.