Dusené mäso s hubami
pre 4 osoby, príprava: 80 – 150 min (80 min pri použití tlakového hrnca a 150 min klasickou cestou v rúre), obtiažnosť: stredne ťažká
Suroviny
Na mäso:
600 – 700 g hovädzieho mäsa (líce alebo lýtko)
1 mrkva
1 malý zeler
1 petržlen
1 cibuľa
1 lyžica koncentrovaného rajčinového pretlaku
3 ks nového korenia
5 ks celého čierneho korenia
bobkový list 2ks
2 lyžice oleja alebo masti
zväzok byliniek
soľ
Na omáčku:
vývar z masa - všetko
1 hrnček šampiňónov alebo iné huby
10 ks šalotky
50 g slaniny
soľ
Krúpy:
1 hrnček jačmenných alebo špaldových krúp
2 hrnčeky vody
1 cibuľa
1 lyžica masti
soľ
tymiá
Krúpy:
V hrnčeku roztopte masť, na ktorej orestujete pokrájanú cibuľu, pridajte krúpy a tymián. Zalejte vodou, osoľte a priveďte k varu. Potom priklopte pokrievkou a varte cca 20-25 minút. Potom vypnite oheň a nechajte pod pokrievkou dôjsť.
Najobľúbenejšie články
- POZOR! Tento produkt nie je určený pre deti do troch rokov kvôli zvýšenému obsahu reziduí pesticídov
- Najčastejšie chyby rodičov pri liečbe chorých detí: Čo pri chorom dieťati nikdy nerobte
- Kalendár pre tehuľky: kedy ste v koľkom mesiaci?
- Čo robiť, keď vaše vysnívané meno pre bábätko použije niekto iný
- Sprievodca detským spánkom v rôznych vekových obdobiach