Zapečené kuracie prsia

oli26 | 12. august 2017
Zapečené kuracie prsia

Dávka ideálna pre 4 osoby.

Suroviny

  • 4 ks kuracích pŕs 
  • čierne mleté korenie, soľ 
  • 300 g plesňového syra 
  • 100 g hladkej múky 
  • 2 vajcia 
  • 200 g sezamu  olej na smaženie 
  • 250 ml sladkej smotany  maslo na vytretie zapekacej misy

Postup

Kuracie prsia umyjeme a po dĺžke narežeme, aby sa vytvorila kapsa. Kapsu naplníme plesňovým syrom, ktorý sme si na strúhali na jemno. Mäso osolíme a okoreníme podľa chuti. Obalíme ho v hladkej múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v sezame. Obalené mäso opražíme na oboch stranách. Kuracie prsia vložíme do vymastenej zapekacej misy a zalejeme sladkou smotanou, v ktorej sme rozšľahali jedno vajce. Vo vyhriatej rúre krátko zapečieme. Fazuľku povaríme vo vriacej osolenej vode. Vyberieme a schladíme studenou vodou. Na roztopenom masle fazuľky spolu so cherry paradajkami krátko orestujeme, dochutíme soľou a korením. Podávame ako prílohu k zapečeným kuracím prsiam.