Zapečené kuracie prsia
Dávka ideálna pre 4 osoby.
Suroviny
- 4 ks kuracích pŕs
- čierne mleté korenie, soľ
- 300 g plesňového syra
- 100 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 200 g sezamu olej na smaženie
- 250 ml sladkej smotany maslo na vytretie zapekacej misy
Postup
Kuracie prsia umyjeme a po dĺžke narežeme, aby sa vytvorila kapsa. Kapsu naplníme plesňovým syrom, ktorý sme si na strúhali na jemno. Mäso osolíme a okoreníme podľa chuti. Obalíme ho v hladkej múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v sezame. Obalené mäso opražíme na oboch stranách. Kuracie prsia vložíme do vymastenej zapekacej misy a zalejeme sladkou smotanou, v ktorej sme rozšľahali jedno vajce. Vo vyhriatej rúre krátko zapečieme. Fazuľku povaríme vo vriacej osolenej vode. Vyberieme a schladíme studenou vodou. Na roztopenom masle fazuľky spolu so cherry paradajkami krátko orestujeme, dochutíme soľou a korením. Podávame ako prílohu k zapečeným kuracím prsiam.