Pečené gaštany so zemiakmi

mary | 2. Oct 2018
Pečené gaštany so zemiakmi

Voňavý jesenný recept.

Suroviny

  • gaštany
  • zemiaky
  • slanina
  • vývar
  • soľ, korenie

Postup

Narežte gaštany a pečte ich v rúre pri 200 stupňoch asi 20 minút.
Zemiaky ošúpte, narežte na polovičky a zabaľte do plátkov slaninky. 

Vyložte s nimi zapekaciu misu, osoľte a okoreňte. 

Upečené gaštany nechajte vychladnúť a ošúpte. Do vyhriatej rúry vložte zemiaky a pečte cca 25 minút. Potom pridajte ošúpané gaštany a zalejte vývarom.

Pečte este 20 minút. Podávame so smotanou, ktorú môžete dať aj navrch zmesi a nechať zapiecť

Fotogaléria