Citrónové kura
foto: istockphoto.com
Lahodná kombinácia mäska a citrónu. Recept je pre 4 osby
Suroviny
- Kurča
- soľ
- korenie
- 250 g zmesi korenia na pečené kura (alebo iné koreniny podľa chute)
- 1 lyžica medu
- 1 lyžica Cherry
- 2 lyžice oleja
- 3 citróny
Postup
Kura umyte, osušte, citróny umyte v horúcej vode a oškrabte kôru. Polovicu kôry zmiešajte s 1 lyžicou oleja, soľou a korením a zmesou kura potrite. Stehná a krídelká zviažte. Kura položte na plech nohami nahor, obložte plátkami citrónu a nechajte 45 minút piecť na 200 °C.
Zmiešajte med, Cherry, olej a zvyšnú citrónovú kôru. Zmesou kura potrite a vložte do rúry chrbtom nadol, na 5 minút na 250 °C.