Citrónové kura

Citrónové kura

14.9.2016 v kategórii Mäsá , autor Andy15 foto: istockphoto.com
Hodnotenie:

Lahodná kombinácia mäska a citrónu. Recept je pre 4 osby

Suroviny

kurča
soľ
korenie
250 g zmesi korenia na pečené kura
1 lyžica medu
1 lyžica Sherry
2 lyžice oleja
3 citróny

Postup

Kura umyte, osušte, citróny umyte v horúcej vode a oškrabte kôru. Polovicu kôry zmiešajte s 1 lyžicou oleja, soľou a korením a zmesou kura potrite. Stehná a krídelká zviažte. Kura položte na plech nohami nahor, obložte plátkami citrónu a nechajte 45 minút piecť na 200 °C.

Zmiešajte med, Sherry, olej a zvyšnú citrónovú kôru. Zmesou kura potrite a vložte do rúry chrbtom nadol, na 5 minút na 250 °C.

Fotogaléria

Komentáre