Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • cerveny zadocek

    , Autor: mirinkaanjelik

    Dobry den, chcela by som sa opytat aku masticku mam dat synovi na cerveny zadocek, moj syn ma prirastenu kozku k pipiku a nevieme co mame stym robit, tak vas prosim o radu, dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Predkožku na pipíku vyriešite u vášho lekára. Treba vedieť ako je starý a ako to vyzerá. Kontroluje sa to vždy pri prventívnej prehliadke a podľa nálezu sa rieši.
    Na červenú ritku zásadne treba umývanie čistou vodou a natrieť dvakrát denne imezolkrempastou, treba to natierať 14 dí.

Podobné otázky

  • Seboreticka dermatitida?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer,
    pani lekarka, dufam, ze mi budete vediet v tomto poradit. Dcerka ma takmer 4 roky. Odmalicka ma trosku problemy s pokozkou- ma za uskami cervene a niekedy az do krvi sa to super. Niekedy mava aj zlte supinky v inak krasnych, bohatych vlasoch. Vzdy som myslela, ze toto je babatkovsky problem. Mava to velmi zdriedkavo , ale predsa. Co je na to dobre? Zijeme v zahranici a pediater nas nikam neposlal, ze z toho vyrastie. Taktiez ma cerveny zadocek ( hore ako sa spajaju polovicky), niekedy ju to svrbi. Hygiena ukazkova, zehlim nohavicky a vsetko jej oblecenie. Ja som alergicka, ale ziadne kozne problemy nemame v rodine. Ide o seboreu? Neviem, ako presne sa to pise. Co mozem od toho cakat? Vyrastie z toho? neviem si pomoct...viem, ze mnohe mamicky maju ovela vaznejsie problemy...ale ma to aj tak dost trapi. Tiez ma cervene pod ockami a niekedy si ocka sucha, akoby mala na nieco alergiu. Narodila sa v termine, inak je to zdrave dieta, rozumne , zlatucke. Nebyva ani moc chora. Mohla by som jej nejako pomoct, aby som to uplne odstranila? Dakujem vam

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dieťa má pravdepodobne naozaj citlivú pokožku a podľa vašich popisov sa môže jednať o seborhoickú dermatitidu. Je to problém, ktorý potrebuje vyšetrenie, aby sa dala určiť liečba. Neviem, kde žijete ale do vlasatej časti hlavy sa dá použiť babysquam, na ritku by som dala imazol krempasta 2x denne a opakovane tanno hermal lotion.

  • červený zadoček

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pani doktorka, chcela by som sa spýtať,malá má veľmi červený zadoček, už som bola u lekára vypísal mi krémik,ktorý tak zarobili v lekárni,ani tá nepomáha už skoro 2 týždeň. Takýto problém sme nikdy nemali,používala som sudokrém,bola som spokojná.Prosím Vás aký krémik,alebo čo jej mám dať na zadoček, niekedy aj veľmi plače asi ju to veľmi ščípe.Aj stolicu má veľmi riedku, čo jej mám dať papať, aby nemala takú riedku stolicu,malá má 6 mes.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem, či kojíte alebo má umelú výživu, takže k strave sa neviem vyjadriť. Na ritku dajte imazol krempasta dvakrát denne a medzitým umyte ritku vodou / nepoužívajte vlhčené utierky!!!/ a ošetrite tanno hermal lotion.

  • Co z tychto priznakov?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    supinky v hlavke, suche miesta lupajuce sa vo vlaskoch
    suche za uskami, trosku cervene
    cerveny zadocek a pisulka (stale)-nesvrbi,nepali
    zjavujuca sa zihlavka na trupe alebo na rukach,na krku
    vek dievcatka 3 roky.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem, čo majú tieto strohé informácie znamenať, ale ak odo mňa chcete diagnózu, tak to sa nedá. Urobiť diagnózu kožného ochorenia je niekedy problém aj keď dieťatko vyšetrím, nie po takýchto strohých informáciách a už vôbec sa neviem vyjadriť k liečbe. Navštívte s dieťaťom lekára.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: