Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • 5 ročný chlapec

    , Autor: 123zuzana

    Dobrý deň prajem, prosím Vás mám 5r chlapca a je voči mne dosť drzý, nerešpektuje ma, neposlúcha.. pritom je veľmi šikovný, len nemá žiadnu autoritu ku mne. 3r sme žili so svokrovcami a tí mi ju dosť podkopavali, ja som niečo zákazala ale oni ...dovolili a tak je to aj teraz keď tam prídem...ja poviem nie, nemôže a svokra, že ale veď môže čoby nemohol...
    Už neviem ako ďalej.. manžel je často preč, je s ním menej tak jeho posluchne síce nie hneď ale ...
    Ja neviem kde robím chybu, snažím sa byť v kľude a riešiť to s malým rozprávať sa s ním vysvetliť mu čo robí zle a čo nie, ale on sa mi len smeje..
    Ale nie vždy to ide kľudom potom vybuchnem a už je,, vojna,, :-/
    On má len svoje tv, hračky, bojovníkov... na ostatné má ,, čas,, snažím sa s ním aj trochu učiť ale keďže babka je TOP a ona povie v škole sa to naučí ...tak to potom aj doma počúvam :-(

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Je to problém dvojgeneračného súžitia: na jednej strane možno pomoc na druhej strane zasahovanie do výchovy nie vždy najšťastnejším spôsobom. Samozrejme rolu zohráva aj povaha a vek dieťatka, v určitých vekových obdobiach sú deti negativistické a na všetko odpovedia nie.
    Jediné riešenie vidím v rozhovore medzi vami manželom a jeho rodičmi, aby nezasahovali do výchovy, uvedomili si, že dieťa musí mať mantinely, niektoré veci musí poslúchnuť vo svojom vlastnom záujme.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: