Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Karpave očká

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Môj synček má 3 mesiace a od narodenia mu neustále karpavie očko. Kvapkali sme už troje antibiotické kvapky a 4-krát mu preplachovali očné kanáliky. Pani doktorka nám povedala, že ma zúžený očný kanálik a treba mu to niekoľko krát denne masírovať. Už mu nekarpavie, ale stále mu slzí.(inak ako to druhé). Myslíte, že mu to prestane? Nedá sa spraviť nejaké iné vyšetrenie, ktoré by presnejšie určilo dôvod, lebo trvá to veľmi dlho a aj malý je z toho nervózny.Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Dá sa to len sledovať u očného lekára, ak bude treba znovu prepláchnuť a masírovať tak, ako vám doporučili. Iste to musí vyriešiť očný lekár.

Podobné otázky

  • očká

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den, pani doktora, chcem sa spytat na vas nazor, ci je nevyhnutne prepichovanie kanalika v pripade, ze nasa dcera si z porodnice doniesla slzave a karpave ocka. na zaciatku sme preliecovali najprv kvapkami (ophtalmoseptonex, tobrex), ale teraz po takmer dvoch mesiacoch sa situacia zopakovala. niekde som citala, ze do roka by sa to malo upravit samo. chcela by som predist tomuto zakroku, len co si na to pomyslim, chyta ma panika, ze by jej to mali robit! dakujem za skoru odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Vôbec vás nemusí chytať panika, ak je zákrok potrebný je dobré ho urobiť čo najskôr. Kanálik totiž môže byť upchatý zúžený ale aj úplne nepriechodný. Definitívne rozhodnutie spraví skúsený očný lekár a treba sa ním riadiť.

  • karpave ocka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den pani doktorka chcem sa spytat ci treba navstivit pediatra ked mojej dcere dva dni karpaveju ocka.su to zelene karpinky a rano ma po prebudeni viac ako cez den.je to len od vetra alebo moze ist o nieco vaznejsie.dakujem

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: