Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Nežiaduci účinok po prvom ockovani

    , Autor: Krissss

    Dobrý deň,

    Chcela by som Vás poprosiť o Vás názor. 17.2 sme boli na očkovaní v 3 mesiacoch. Dcérka bola placliva a večer vystúpila teplota na 38,2.podali sme paralen čapik. No od tej doby vkuse plakala, a bola mrzuta až do 7.3. Prvé 3 dni po očkovaní plakala cele dni až kričala a vypína la sa do luku. A bola akoby agresívna. Potom tie pnutia ustali. Prestala blabotat, len sem tam nejaké aaa. Ale plač neprestával. Volala som potom neskor doktorke a pátrali sme, či nie je hladná, lebo kojím, nie lebo pekne pribrala.. Potom zúbky... Potom bolesti bruška.. No nič z toho to nebolo. 8.3 mi dcérka prestala uz tak plakať a dokonca aj včera večer bol pokoj a uz je kludna... Ale zúbok nikde...

    Prosím Vás myslíte si, že to bola taka dlhá reakcia na vakcínu? Pani doktorka nás poslala na neurologické vyšetrenie pre istotu, ale až 30.3...mame termín.

    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Predpokladám, že to bola zvýšená reakcia na očkovanie. Je dobre, že ju pred ďalším očkovaním zhodnotí neurológ. Ďalšie očkovanie je potrebné spraviť so zvýšenou opatrnosťou, treba sa poradiť s neurológom prípadne to vyrieši váš lekár. Podáva sa roztok glukózy 24 hodín pred očkovaní a po očkovaní.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: