Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Zapareniny

    , Autor: re

    Dobrý deň. Mám tri a pol ročnú dcérku. Bez plienok je už od dvoch rokov aj cez deň aj v noci. Často sa stáva, že máva začervenanú zaparenú cukiľku. Sťažuje sa aj na to, že ju to štípe. Keď ju dva dni nakrémujem nejakým krémom na zapareniny tak je to cca týždeň v poriadku a potom sa to zas opakuje. Takto je to odkedy sa odučila od plienok. Na záchod chodí príkladne, vôbec sa nestáva že by si crvkla do gatiek a ďalej sa hrala. Chcela som sa preto opýtať, čo to môže spôsobovať, poprípade či sa dá tomu nejako predísť? Ďakujem veľmi pekne

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Treba tiež sledovať, či nemá výtok.
    Problémom môže byť všeličo: deti často v tomto veku manipulujú s genitálom, zanesú si tam infekciu, príčinou môžu byť aj parazity.
    Odporúčam asi týždeň 2x denne sedacie kúpele v repíku, podávať probiotika najmenej 3 týždne a lokálne je možné aplikovať ophtalmoframykoin najmenej 7 dní.
    Podstatné je žehliť dievčatku nohavičky.

Podobné otázky

  • masticky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, prosim vas o radu, ohladne mojej dcerky, ma 19 mesiacov. Pred nedavnom sa stazovala na bolest cikulky, mala ju zacervenanu, ale po case to preslo. Teraz sa zase stazuje, okolie ma cervene s malickym pupencekom. Lieky ziadne nebrala, chora nebyva, na piesok nechodime, neviem, z coho to moze byt? Vlastne uz nenosi ani plienky, len na noc... Nohavicky jej zehlim. Aku mast, alebo co jej na to mozem dat? Mam este jednu otazku, na licku sa jej spravil maly fliacik, nieco ako exem, velkoti 2centu. Aka masticka by pomohla? Je nutne navstivit lekara? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Čo sa týka genitálu, odporúčam celkovo podávať prbiotika / infant dophlillus/ lokálne neumývať mydlom ale opakovane sprchovať, lokálne použiť dvakrát denne imazol krempastu a medzitým vždy po umytí čistou vodou dr. Hoj krém na zapareniny. K nálezu na tváričke sa neviem vyjadriť.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: