Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Odmietanie prsníka

    , Autor: Daduu

    Dobrý deň pani doktorka, moja sedem týždňová dcéra začala posledné dva dni odmietať prsník. Je dokrmovaná fľašou ráno a večer nakoľko som mala ranu na bradavke a kojila iba z jedného prsníka. Počas dňa a noci sme sa výlučne kojili. Teraz však začala pri ponúknutí prsníka plakať a vôbec sa nechce prisať, fľašu ale prijme hneď. Snažím sa ju prikladať aj na druhý prsník aby sme mohli prestať dokrmovať, no je to ťažké keď ho odmieta, plače až do bordova, vždy sa upokojíme a potom znovu núkam prsník až kým si ho nevezme. V noci neprotestuje a pekne sa prisaje, cez deň odmieta. Snažím sa o kontakt koža na kožu a nosíme sa v šatke.
    Chcela by som vás preto poprosiť o radu, čo robiť? Fľašu chcem čo najrýchlejšie prestať používať a plne ju dojčiť. Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Robíte to správne, buďte s ňou stále v úzkom kontakte, stále prikladajte. Keďže bola zvyknutá na fľašu, niekedy pomôže, ked budete kojiť s klobúčikom, ten sa na dotyk podobá fľaši. Niekedy to pomôže.
    Snažte sa kojiť vždy ako v noci: prítmie, ticho, kľud, s nikým počas kojenia nekomunikovať. Môže sa to podariť. Len treba mať trpezlivosť a vydržať.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: