Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Beba

    , Autor: anne56

    Dobrý den, dnes ráno som dala malé umele mliečko beba ha 1, dávali jej ho aj v nemocnici tam s nim problém nemala, kojila som teraz 3 týždne a nedala ani raz umelé, a dnes ráno som ho dala a mala mi z neho prúdom zvracala, nesedi jej alebo je to normalne?

Podobné otázky

  • Zelená stolica

    , Autor: Evanja

    Dobrý deň pani doktorka, mám 3 mesačného synčeka, je na MM aj na UM (beba sensitive). Dnes mal tmavozelenú stolicu, konzistencia stolice sa nezmenila. Doteraz mával žlto-hnedú, tak som v šoku, z coho to môže byt. Ciká pekne aj papá, vyzerá byt spokojný. Mám sa obávať? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nie je dôvod na obavu, stolica detí aj jej farba sa môže meniť. Pokiaľ nemá problémy, nie je dôvod na obavy.

  • 5 mesačné dieťa vracia aj po najmenšej dávke

    , Autor: Suellin

    Dobrý deň. Mám 5 mesačnú dcéru (7kg) a od 2 mesiacov je kŕmená UM beba optipro. Nezje viac ako 100ml s 3 odmerkami beba. Jedáva cez deň každé 3 hodiny. Aj tak po každej dávke vracia toľko, akoby jej strávilo max. polovicu z toho čo zjedla.
    Raz do dňa aj prikrmujem výživou mrkvovou ale nič sa nezmenilo. Môže to byť tým že jej beba nechutí. Spáva každú hodinu/dve na 15 minút a vnoci chce jesť každé dve hodiny. Čo vyskúšať?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    V tomot veku už má mať aj bez mliečne príkrmy, kvalitné smäsom. Keďže je na umelej vážive môže mať aj mliečne obilninové kaše. Vrcia asi preto, že má gastroesophageálny teflux, treba jej zavieš antirefluxový režim prípadne zaviesť antirefluxové mlieko. Režim spočíva v tom, že dieťa nehojdáme. nenatriasame a po jedle uložíme d zvýšenej polohy: vyššie hlavička.
    Podstatné je, aby dobre priberala a vyvíjala sa a nemala opakované respiračné infekcie. Ak to nemá, vracanie treba riešiť len tak ako som napísala.

  • Dojčenské mlieko

    , Autor: Mischellll

    Dobrý deň pani doktorka,

    chcela by som sa Vás opýtať, či máte nejaké skúsenosti s dojčenským mliekom Beba Sensitive? Resp.aká je po nej stolica u bábätka?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem presne odpovedať, pretože stolica bábätka sa často mení, nie len v súvislosti so značkou mlieka. Predpokladám však, že je to kvalitné mlieko, ktoré deti dobre znášajú pre ten systém senzitívneho spracovania mlieka.

  • Stolica

    , Autor: Miriam87

    Dobrý deň,
    mám syna narodeného o 5 týždňov skôr, od pôrodnice bol na mlieku Beba Discharge + materskom mlieku. Od konca šestonedelia je už len na UM a z dôvodu zapekania a kolik sme prešli na Nutrilon comfort and colics 1. Malý neprestal mať koliky, tak sme mu začali dávať aj Feniklovy čaj. Mal naďalej bolesti pri prdikoch, ale zápchy prestali, napriek tomu začal prestavať spávať - cez deň bol aj 9 hodin hore a večer ričal od únavy a vyčerpanosti aj 2-3 hodiny. Bolo nám poradané pridať 25 kvapiek espumisanu do každého mlieko. Odvtedy má zelenú zapáchajúcu stolicu a zapáchajúce prdy. Môže to byť z espumisanu? Alebo môže mať malý problem s laktózou v mlieku, keďže ja intolerujem laktózu tiež? Čítala som, že je to dedičné. Preto sa pýtam, či teda nemám zmeniť mlieko na nejaké iné. Malý má reflux, stále sa mu vracia mliečko a občas ho zvracia, niekedy zvracia aj také akoby čiastky. Za každú radu ďakujem vopred.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Určite nedávajte čaj!!!!! Feniklový ani žiaden iný.
    Skúste mu dať coliprev okrem espumisanu 6 kvapiek denne alebo ak vysadíte espumisan aj viackrát denne. Môžete mu začať dávať aj probiotika, biogaia alebo probiofix.
    Neznášanlivosť laktózy je zväčša prechodná, dedičná je vzácna ale môže byť.

  • Hnačka u babätka

    , Autor: Lucka2110

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či je normálna stolica takmer po každom nakŕmení u 3 týždňového bábätka na umelom mlieku? V nemocnici dostával Beba HA, doma sme si kúpili tiež Beba HA, ale keďže nemáme predispozície na alergie vymenili sme UM za Beba Comfort a vtedy začalo časté kakanie aj 7 krát za deň, bábätko stále plakalo, bolelo ho bruško, bolo nekludne. Odkedy sme mliečko vymenili za Hipp bio combiotik malý je síce kľudný, pekne spí aj papa, je spokojný, ale kaka stále často. Stolica je žltá ako praženica, niekedy redšia dokonca s prímesou červených nitiek. Je to v poriadku? UM Hipp sme začali používať len dnes. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nie je dobré meniť mlieko. Ale už ste to spravili tak podľa moťnosti ostaňte už pri tomto zvolenom.
    Dieťa v tomto veku môže mať stolicu do každej plienky, tak by to bolo aj keby bol kojený.
    Treba sledovať, či je naozaj krv v stolici, to niekedy znamená alergiu na bilekovinu kravského mlieka a treba to riešiť s lekárom. Základným znakom toho, že dieťatko je v poriadku a ani stolice do každej plienky nie sú prejavom žiadneho ochorenia je to, že má aj dosť mokrých pleinok /5-8za 24 hodín/ a že priberá.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: