Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Šiesta choroba

    , Autor: Moja Lilka

    Dobrý deň
    Moja 10mesacna dcérka prekonala šiestu chorobu mala 4dni teploty a na piaty sa jej urobili zopár červených fľakov hlavne na chrbatiku ale chcem sa opýtať nechce mi stále jesť ako keby ju bolelo hrdielko lebo keď pomrnci tak počujem zahlienenie z hrdielko a ja ju kojim a keď ju aj priložíme ona chce ťahať a keď zopár krát potiahne začne plakať ako keby jej hrdielko nedovolilo pri bolesti.Co mám robiť??

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Býva niekedy aj zápal hrdielka pri šiestej chorobe. Treba jej papanie ponúkať častejšie, nenútiť ju však do jedla. Môžete podať aj prevarenú ochladenú vodu, aby nebola dehydratovaná. Ak je nepokojná možno má bolesti hrdielka, skúste dva dni večer za sebou dať paralen v príslušnej dávke. Nebude ju bolieť hrdielko, lepšie sa vyspí a potom snáď bude aj lepšie papať.

Podobné otázky

  • Vedľajšie účinky

    , Autor: Michaela_Stankovičová_0126062346

    Dobrý deň, mám 7 mesačnú dcérku a už 5 dní je mrzuta, nespokojná, zle spí, horšie papá. Pripisujem to zubkom. Mala aj zvýšenú teplotu preto som jej dala na noc panadol sirup. Rano však mala červené fliaciky po hrudi a krku. Môže to byť vedľajší účinok lieku alebo mam hľadať iný dôvod? Vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Podľa toho ako dlho mala teplotu, či ju už teraz nemá, či to má len na trupe alebo aj za uškami. Mohol by to byť totiž vírusový výsyp, tzv. šiesta choroba.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: