Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • spanie v postielke

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pani doktorka,
    mam taky problem.Mam 16 mesacnu dcerku,ktora spi sama v postielke asi od 10.tich mesiacov.Najskor spala vo vaku,ale zacalo to byt nepohodlne,tak sme presli na vankusik a paplonik.Neviem,ci je to v tomto veku vhodne,alebo az od 2.heho roka???Hlavne ide o bezpecnost,bojim sa,aby sa nieco nestalo.Zatial si teda spinka dobre,uz si vie lahnut tak,aby mala volny nostek.Ale je to vhodne na jej chrbticu alebo je lepsie spat rovno, bez vankusa???
    No a problem je,ze sa v postielke pocas spanku velmi kruti,vrti,spi uplne naopak,na brusku alebo na vankusi v polosede,rozne prekrutena.Aj ju napravam,ale neviem,ci je to vhodne,ci ju mam nechat spat?Nebude ju boliet chrbatik,nestrpnu jej rucky,nozky?Ked ju otacam,aj sa zobudi a trapi ma to,lebo jej rusim spanok.Tak neviem,ako.Poradte.
    Vopred dakujem.:)

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Vankúšik až od druhého roka. Teda vankúšik zrušte a nechajte spánku voľný priebeh. Na chlad alebo aj teplo sa určite zobudí, Nech má pyžamko, ktoré je vcelku / overal/ aj s plnými nožkami / teda skovanými v overale/. V miestnosti hlavne nesmie byť prievan, cca 20 st. C.

Podobné otázky

  • spánok

    , Autor: sonik

    prosím vás, je problém ak dieťatko spáva v kočíku? neviem prečo, ale v postieľke sa nám vždy budí ale keď je v kočíku /aj ked ho dám ku postielke/ tak spí pekne...len sa bojím, či to nemože nejak vplývať na deformáciu chrbtice, keď nespí na matraci ale v podstate na tvrdej podložke /v kočíku je pod ním monitor dychu a tri deky/. synček má mesiac a pol. vďaka za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Zatiaľ je kočiarik vlastne ako kolíska alebo kôš, kde bábätka v tomto útlom detstve bežne spinkajú. Mal by mať však stiahnutú búdu, aby mal dostatok čerstvého vzduchu. Možno v postieľke cez tie mreže preniká viac svetla alebo aj hluku. V kočiariku ho aj pohojdáte, to majú niektoré deti radi. Keď však budete chodiť vonku, v kočiariku sa maôže udržiavať prach, takže postupne treba prejsť na spanie v postieľke.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: